Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pes a brambory

2. 2. 2023

V neděli jsem přijala akutní případ. Pes vrčí na neexistující předměty, uhýbá před pohybem majitele zcela nepřirozeně, chová se nejistě, jako by měl halucinace. Zornice byly rozšířené, pes byl mírně excitovaný, reagoval netypicky na kontakt s pánem i se mnou. Snažil se kousnout do prázdného prostoru bez jakékoliv výzvy.

V anamnéze bylo, že sežral několik syrových brambor i s klíčky. Tento pes se vždy choval způsobem, který neodpovídá přátelské povaze plemene.

Dověděla jsem se, že majitel mu syrové brambory dává, neboť on je rád křoupe. Použila jsem homeopatika, neboť tento případ je pro ně naprostou ideální indikací. A jaterní drenáž bylinami. Ještě téhož dne se zklidnil a druhý den byl normální.

Přesto se mu podařilo asi za tři týdny sežrat další syrové brambory se stejnými příznaky. Protože jsem byla mimo Brno, majitel navštívil jiné veterinární zařízení, kde se dozvěděl, že mu lékař stejně nepomůže a byl bez prohlídky a ošetření poslán domů. Naštěstí majiteli doby zbyly některé přírodní léky ode mě a stav psa se stabilizoval do mého návratu.