Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anální váčky

Když si představíte, že máte místo dvou polovičních fazolek u řitního otvoru něco jako vlašské ořechy, tak to určitě nic příjemného není. Ideální vyprazdňování přirozenou cestou je v případě, že Pes žere hodně kostí. Musí být na to ale zvyklý, buď od malička nebo během čtyř týdnů navyklý s velmi pozvolným zvyšování množství. 

analni-vacky.jpegÚplně nejbezpečnější jsou syrové kuřecí krky, kde je taky velký podíl masa a malý podíl tuků a vaziva, kostní tkáň a současně jsou zdrojem přirozených minerálů. Vzhledem k technologiím jatečných zvířat jsou jejich kosti  mnohem měkčí, než byly dříve, takže zkrmují většinu kupovaných kuřat - se všemi kostmi za syrova, zatímco domácí kuřata mají kosti velmi tvrdé, takže tam se omezím na trup. Kachní skelety prodávané v Makru jako směs na polévku mají také většinu kostí měkkých. Dále kupuji vepřová žebra, a podle potřeby z nich ořezávám maso.

Trus z kostí je bílý tvrdý a drobivý, a vymačkává obsah análních váčků, v případě že je trus příliš suchý, tak přidám škvarky nebo kůži a obecně vždycky dávám chlorellu nebo spirulinu nebo zelený ječmen. Do kachní nebo kuřecí kůže ještě balím byliny ze zahrady nebo sušené, a zelený čaj takhle balím pravidelně. Kromě toho že kosti perfektně vyčistí zuby a masírují dáseň a zlepší stav dutiny ústní, regulují také vyprazdňování análních váčků. Aby byl sekret mazových pachových a potních žláz ( ústí do análních váčků) správně vazký, potřebuje pes zdravé tuky, které jsou ve žloutku, v tučném mase, v kůži, případně v pupalkovém oleji nebo rybím oleji.
Capsicum 9/ vyprázdnění obsahu z dutého útvaru
Mercurius 9/ záněty dutých orgánů
Hydrastis5, 9.. uvolnění hustého obsahu
Calcarea fluorica 9,  Sepia  výživa a pružnost váčku aby byl schopný se vyprazdňovat