Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zubní vady

PREDKUS
Gumičky se nasadí na špičáky a vedou se dásní pod předními řezáky, gumičky se během dvou dnů zanoří do dásně a skoro je nevidíte, během několika dnů stáhnou předkus do fyziologického nůžkoveho. Gumičky mohou zůstat nasazené na zubech i 14 dní, potom se dá zkusit gumičky sundat. K tomu nasadit:
Calcarea fluor. 9ch
Ruta 9ch

PODKUS
Podkus s ořechy mnohem hůř, je potřeba podpořit růst spodní čelisti a to chce hlavně mechanické namáhání kousáním velkých syrových kosti, aby tělo mělo informaci, že tu čelist a ty zuby potřebuje. Přetahování a cloumání s hračkami a lany pomáhá také, ale ideální jsou syrové velké kosti. Podpořit: 
Calcarea phos
Ruta
AURUM METAL
Calc fluor

nakres.jpeg

SPICAKY
Špatné postavení spodních špičáků má více důvodů, ale velmi častý je rychlý růst a špatné postavení a horního třetího řezáku  a horního špičáku, které se zaúhlí dozadu – směrem do hlavy a zavírají mezeru, do které se má zespoda vejít spodní špičák

Spodní špičáky jako jeden zub nemá sílu roztlačit úhel horních dvou zubů

Horní treti řezák Horní Špičák pro stlačujete od sebe dřevěnou tužkou, aby se zvětšila mezera a aby se spodní Špičák do té mezery vešel a mohl se přiložit k dásní z venku. Kromě toho roztlacujete palci spodní špičáky.


Několikrát denně a několik minut, po několika vteřinách tlaku na základnu spodní Špičák ucítíte, že zuby povolují a malinko se hnou, pak je držíte pozici, který jste schopni dosáhnout