Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sestup varlat - aktualizace 20.4.2023

Varlata by měla být naznačena po 3. týdnu věku, určitě ve 4. týdnu . Pokud fena štěňata líže, masíruje bříško a pomáhá sestupu. U některých ras je problém s mateřskou péčí a nahrazuje ji chovatel. Ten vyprazdňuje štěňata masáží bříška a konečníku jinak, než je lízaní feny.
Každopádně pokud nejsou varlata zejména vleže na zádech naznačena v šourku, už to svědčí o jakési problematice.
GRAPHITES 9CH může zrychlit vývoj u statných jedinců
SILICEA 9CH u jemných, křehkých, konstituci nebo rasy....
Obecně jde o vývojovou poruchu - tedy dáváme vždy štěňatům:
Calcarea fluorica - 9CH směřuje do těla..tělesna jako takového. Je-li to rasa fluorická - kavalír, buldoček..stafbul..- brachycefalicka plemena, je vhodné vložit 1-2x týdně potenci 30CH , neboli konstituční. Březí feně podáváme obě potence preventivně třeba 1x týdně i častěji.
Fluorická homeopatická konstituce predisponuje ke kýlám,  vadám skusu, rohovkovým vředům, volným čéškám a vazům, křivým nohám..klenutému hřbetu- takže toto homeo koriguje vady.. snižuje vyjádření genu pro tyto vady...dáváme ho tedy oběma pohlavím.
U silných dominantních jedinců přidáváme aurum - metalicum, sulfuricum.. 9CH 1x denně štěňatům (samčího pohlaví)
testostreron 5 nebo 9 CH podporuje sestup varlat, samci pohlavní vyjádření, vzhled a chování. U poruchy sestupu 2 x denně
počet kuliček je vzdy orientační, každá firma má jinou velikost .. tekuté..tbl..kuličky.. princip je kontakt se sliznicí, proto ideálně na lačno, do tlamy
 
ROZPUŠTĚNÍM SE MĚNÍ ÚČINEK HOMEO ! MĚNÍ SE POTENCE!  A MŮŽE DOJÍT I K OPAČNÉMU EFEKTU. POKUD MUSÍTE ROZPOUŠTĚT, PAK ROZTOKEM NEMÍCHEJTE, NETŘEPTE!!!   AŤ MINIMALIZUJETE ZMĚNU POTENCE  HOMEO. KUPTE V TOM PŘÍPADĚ JEŠTĚ NIŽŠÍ POTENCI. POTŘEBUJETE-LI 9CH A MUSÍTE-LI ROZPOUŠTĚT, KUPTE 5CH !!
 
Ruta pracuje s vazy a úpony, ať už v usazení zubu nebo napětí úponu varlat , 9CH optimální
Senecio 5,9 CH podporuje samčí pohlavní soustavu.
RV 13 německá - polykomponent, hormonální, reguluje celou hormonální osu.
Pokud se vrozené vady výše uvedené v chovu ukazují, doporučuji udělat eugenickou kůru .. (viz článek) a podávat rodičům 6x ročně luesinum 30CH nebo jiné na ozdravení rodu.