Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stafylokok

Ty hnisavé boule které popisujete jsou úplně běžné u stafylokoků, vznikají ze stresu při snížené imunitě a s tím tedy pracujeme.

Stafylokokové infekce se také výrazně horší v teplém ročním období a pro hladkosrstá plemena zejména typu Bull je nejhorší první jarní oteplení, potom červen a přelom srpna a září. Takže je dost možné, že hledáte problém někde jinde, například potravinové alergie, ale on má jenom svůj stres, sníženou imunitu a stafylokok, který je všudypřítomný se potom pomnoží.

whatsapp-image-2023-06-22-at-12.21.10.jpeg

Co se týče léčení stafylokokových infekcí, s těmi mám tisíce zkušeností, převážně úspěšných, ale trvá to měsíce a někdy dokonce i roky, protože stafylokok má zapouzdřená ložiska v těle, stejně tak jako herpes virus. Při stresu se vypíná imunita a stafylokok se z těch ložisek uvolní a vlastní imunita ho nedokáže zlikvidovat nebo aspoň udržet v přijatelné míře, takže  pracuji s imunitou systematicky a pokud nezačneme v chladném ročním období, tak většinou ten první rok je problémů ještě více. Protože tělo se čistí a to co bylo potlačeno léky, například antibiotiky nebo i kortikoidy, se uvolňuje a dostává se z těla směrem ven, což je princip homeopatie. Čím častěji nebo déle byly příznaky potlačované antibiotiky nebo kortikoidy, tím déle trvá čistící fáze při celostní medicíně, tím pádem jakési zhoršení. Ale v mé praxi mám i případy, které se zvolna zlepšovaly, bez fáze zhoršení. Každé máčení, ať už v mokré trávě nebo přírodním vodním zdroji nebo umývání nohou, zhoršuje kožní imunitu a podporuje projev kožních problémů. Pokud jsou na nohách, stejně tak záleží na tom, na čem pes leží, protože stafylokok si vytváří ložiska na namáhaných místech, na kterých zvíře leží nebo má na nich náhubek nebo když plemena typu Bull mlátí nosem a hlavou do různých předmětů, mají stafylokoková ložiska na nose a na hlavě. Stafylokoka mají i jiné rasy, ale plemena typu Bull nejčastěji, což je dané jejich velkou empatii, a stahováním témat a nálad ze svých pánů. Je potřeba nechat léze v klidu a v suchu, protože pokud je mačkáte, poškozujete je a vzniká další buněčný odpad, který je pro tělo zánětem a imunitní reakce probíhá zánětlivým způsobem v místě tlaku. Velmi výjimečně používám nějaké masti nebo koncentráty, všechno je naprosto individuální podle věku a rasy povahy a životního stylu a domova.