Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kůže bílého psa

23. 1. 2013

Kůže bílého psa

 

Bílý bulteriér potřebuje několikrát ročně zinek. Kvůli poruše metabolismu a vstřebávání. Obecně má větší náročnost na podání zinku každá rasa v bílé barvě a u hladkosrstého psa víc. Protože homeopatický zinek upravuje funkce těla k optimálnímu vstřebávání a zakomponování do enzymů v těle a tkáních, spojuji u bílých hladkosrstých psů homeopatický zinek Zincum metallicum 5 nebo 9ch 1x denně 3-5 kuliček dva měsíce jako úvod, dva měsíce dávat, dva ne… nebo 4x ročně l tubu homeopatického zinku, a k tomu klasický makrozinek nejlépe ve Fitminu pro srst nebo Giomu na srst, jsou osvědčené, podle váhy.

 

Hladkosrstí psi mají také více problémy s Demodexem, zejména v poslední době. Doporučuji duben a srpen, jelikož to je největší výskyt demodikózy, dávat Stronghold nebo Advocate. Koupíte je u veterinárního lékaře.

 

Pokud bydlí venku, je tam určitě větší množství dravčíků od myší nebo koček, čili během roku podávat Advantix na likvidaci dravčíka.

Další věc je, že jak leží v boudě, může mít na částech těla otlaky, léze na nohách. Možná majitel topí málo a bulteriér si dýchá vlhký vzduch na tlapy a břicho, čili je to místo náchylnější ke kožním onemocněním. Bulíci snášejí vodu a vlhko ještě mnohem hůře než jiné rasy.