Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás doma

24. 1. 2023

 

babi.jpg

 

CHS Trojský kůň byla schválena v roce 1988. Zakladatelkou byla fena Baiae Černý kostel, výborná na výstavách, vynikající v práci a jedinečná jako člen rodiny. Složila 7 zkoušek, většinu v první ceně. Vychovala spoustu svých i cizích štěňat. Byla naprosto bezkonfliktní celý život. Zemřela na nádorové onemocnění ve 13ti letech. Děkuji jí za podporu v mých nejtěžších životních chvílích a za to, co jsem se o psech ase psy díky ní naučila.

 

Věnujeme se především loveckému výcviku, neboť tato práce je bulteriérovi nejbližší. 4 z mých psů mají canisterapeutické zkoušky (a další 3 z mé CHS ) a pracují na vyžádání v rodině klienta. Někteří psi mají i ZOP a mladí se na ně připravují.

1.jpg2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Celý rok jezdíme na výstavy v naší republice, na Slovensko, do Rakouska a do Polska. Většina mých vlastních psů jsou nebo byli šampioni, někteří i vícenásobní. Interšampion je jeden. Čekatelství na šampiona ve výkonu mají 3 psi z mé CHS, další 3 mají rezervní čekatelství, všichni mají 2 - 7 zkoušek.

3.jpg

Pro mojí CHS si půjčuji fenky z jiného chovu pro změnu krve, pro zajímavý exteriér a výbornou povahu. Tyto fenky nemají tolik zkoušek ani výstavních úspěchů, ale já je považuji za přínos pro můj chov. Přála bych si, aby při vyslovení Trojský kůň si lidé představili přátelského, inteligentního, oddaného bulteriéra, který splňuje vysoké exteriérové požadavky.

 

 

 

6.jpg

Moji psi žijí s námi doma, psi kterých se ujmu než najdeme nový domov nebo psi půjčení žijí střídavě doma a venku. Mají stále vytápěné boudy a jsou volně puštěni na dvoře nebo na zahradě ve 2 - 7 členných skupinách. Jen zřídka jsou mezi nimi nepřátelé. Všichni chodí minimálně 5 x týdně na procházku a několikrát týdně cvičit.