Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ze SMS klientům, květen 2014

3. 6. 2014

Ze SMS klientům, květen 2014

MVDr. Simona Müllerová; korektura: MVDr. Dagmar Peterová

 

Žijte svůj život. Partner žije svůj život. Pokud se oba díváte na život podobně, směřujete stejným směrem, pak nedochází k omezení, k vyčerpání jednoho nebo obou. To je správný evoluční vztah. Pokud je to jinak, řešte to, změňte to, nebo se rozejděte. Jinak dojde k vyčerpání sil, ztrátám, nemocem.

Ve vztahu je důležité nenechat si brát svůj prostor, svou sílu, současně si dovolit a učit se sdílet prostor a čas s lidmi. Pak se stáváme nezávislí na podmínkách a prostředí se svobodně připojuje a podporuje nás, aniž bychom na něm lpěli.

----------------

Hlavní je vědět, jak chcete, aby se k vám chovali lidi. Tak se musíte chovat vy. Pokud nemáte úctu k mému majetku, sekačce, štětcům, jak můžete chtít, aby měl někdo úctu k vašemu majetku. Já a Ina jsme prošly rukama malé práce, nízkého platu. Cena štětce je 85 korun, hodinová mzda. Jak naložíte se svým štětcem, na který budete hodinu přebírat saláty? Když budu já i s mým platem plýtvat vodou, plynem, jídlem, štětci, nepojedu do Tater, nebudu moct slevit, sponzorovat mladé talenty.

------------------

Ve spontánním projevu a vyjádření pocitu nás nesmí zastavit ani odmítavá reakce okolí, ani výchova, co smím, co ne. Ani strach – jak budete vypadat. Jsme jinde. Lidstvo dosáhlo určitého stupně a mění se všechna dosavadní pravidla. Lidé se musí naučit konfrontovat se se spontánním chováním druhých lidí. Evoluce směřuje k pravdivosti, být sebou, vyjádřit cokoliv nezávisle na obecné dosud zavedené přijatelnosti, být autentický. I když většina lidí má masku, pózu… jediný projev spontánní, upřímný, vycházející z vnitřního pocitu, bude odměněn pozitivní shodou okolností. Lidé s maskou, hrající role dané společností, skupinou ztratí úspěch, pozici, práci aj. Většina lidí zatím neumí vyjádřit vnitřní pravdu a neví, jak reagovat na pravdu druhého. Naučíme se to. Nic jiného nezbývá.

-------------------

Je neuvěřitelné, jak snadno se člověk nechá strhnout k lenosti, negativním vizím, stěžování si, přičemž tenhle postup přinese jen krátkodobou nekvalitní úlevu. Zatímco strhnout někoho k radosti, aktivitě, cvičení, odhodlání je těžké, přičemž tyto stavy přivádí člověka ke zdraví, úspěchu a štěstí. Zkusme říct: „Dávám vědomý příkaz mozku a buňkám k připojení se k těm šťastným, zdravým, úspěšným a dovoluji si ten stav udržet a rozvíjet.“

--------------------

Uvědomte si, že síla, láska, zdraví se násobí sdílením pole s partnerem. Pokud sdílíte čas a prostor, je to ještě více, ale těžší, než když jen sdílíte pocit, cit. Základem je pocit bezpečí a sebe přijetí. „Dávám vědomý příkaz mozku a buňkám k pocitu bezpečí se sebou, s lidmi, s partnerem, s územím a

dovoluji si rozvíjet se v jeho poli, sdílením energií a času a prostoru. Sdílení partnerství může přinést větší svobodu, jsou-li partneři vhodní. Omezení a ztráta energie vznikne ve vztahu, který je založený na egu, materiálnu, manipulaci, využití, podle společenské přijatelnosti a zvyku.

--------------------

Názory a pocity druhých jsou jejich, říkají je, žijí je. Vy ale jejich názory a pocity žít nemusíte.