Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukotvení nebo vlastnění

Ukotvení nebo vlastnění

MVDr. Simona Müllerová

Korektura, Jina Pokorná

 

Výňatek ze sms

 

David je temno, našeptavač, pokušení, není špatný, jenže v tobě vyvolává závislost. Ketu je nezávislý, ale člověk nějaké závislosti potřebuje. Proto máš Pavlínu, Davida, závislost.

Myšleno stanoviště, jistota, pevnost, ukotvení u tebe mylně považováno za visení, lpění, držení se na Pavlíně a Davidovi. Ty sama nemáš výběr. Požadavek, kde se ukotvíš. Tito dva tě vlastní, manipulují, čili oni vyšlou vzorec držení, lpění a ty jako příliš svobodná, lítací, neukotvená bez vlastního vzorce na kotvu a stanoviště se nalepíš na ně. Malý zdroj pevnosti tě pak uspokojuje. Protože pevnost tam je, stanoviště a ukotvení tam je, ale princip jejich vlastnění i tebe, což ti uniká v procesu uvědomění si kořene problému.

 

Blok je ve zvyku v určité fázi uhneš z cesty zvané žiji změnou. Nové a jinak a vrátíš se na cestu zvyku. Je to vědomé i nevědomé. Považuješ to tak za správné ve chvíli přemýšlení o cestě postupu ti naběhne volba. Ty nevíš jak. Jinak nebo po zvyku po tzv. staru jsou dvě nabídky. Zkus ve chvíli, kdy uvnitř sebe volíš se jen zamyslet, že skoro vždy zvolíš zvyk nebo kompromis, nebo odklad. Zatímco doba vyžaduje průlom, vyžaduje udělat stejné věci jinak. Například i opačné. A pak pozorovat, co se stane bez lpění na výsledku, vin apod. jen to zkusit.