Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šikana a Jak naložit se svojí špatnou vlastností

Šikana

Jak naložit se svojí špatnou vlastností

MVDr. Simona Müllerová, srpen 2013

Korektura textu Ina Pokorná, 25. srpna 2013

 

Šikana

Šikana vás odklonila od lidí a následně jste jim začala dělat to, co oni vám. Nevěděla jste, že máte karmu, že jako dítě dospělý dožíváte minulé životy, že na těle zažíváte pocity, které jste dala někomu pocítit. S tím se nedá nic dělat. Považovala jste lidi za nespravedlivé. I to je v pořádku, dokud nemáte znalosti. Dnes jste v době, kdy víte, že tuto karmu máme všichni. Od vás se chce změnit postoj, nikoho nevyčleňovat, dokud nemá několik šancí se změnit. Nikoho unáhleně nesoudit. Svým postoje k lidem jste se stala jejich vykonavatel karmy. Soudíte, odsoudíte,odmítnete. Někdo jim to udělat musí, akorát vy si tím zase zatěžujete karmu a vrátí se vám to v tom, že opět někdo odsoudí a odmítne vás. Právě takhle vzniká karma život po životě, předek po předku, pořád princip odplaty, dokud to někdo uvědoměním nezmění a nenechá toho.

 

Potřebujete vědět, že máte lidskou hodnotu nezávisle na mínění a chování druhých. Jak si budete věřit v hodnotě, ubude část lidí, co považujete za idioty, bude ale nutné dožít kritizování vás, souzení a idiotství vůči vám, neboť už asi 8 let má lidstvo možnost se o příčinách a následcích dočíst, dozvědět a vy to ode mě víte z terapií. Proto jste si zatížila téma přijatelnosti obecně. Vám, ani žádnému člověku nepřísluší soudit druhé. Samozřejmě je nemusíte mít ve svém okolí. Můžete odejít a stýkat se s jinými. Doporučuji dávat více šancí a být v počátku více shovívavá. Nekompromisní škatulkování na blbce, sobce, idioty apod. vám bohužel vytvoří zpětnou vazbu, že vás někdo taky zařadí. A vy to pocítíte, jelikož sama neumíte běžně komponovat duchovní principy tolerance a nadhledu do denní praxe, neumí to ani druzí, lidstvo se to učí. Proto si musíme pomáhat a příkladem si pomáhat. Chovat se k druhým tak, jak chceme, aby se druzí chovali k nám.

 

 

Jak naložit se svoji špatnou vlastností

Negativní vlastnosti jsou také běžné lidské vlastnosti. Prožijte je, chvíli, a pak to obraťte tak, že děkujete za vše, co máte vy, a že všem přejte, aby prozřeli a měli se taky dobře.

Nepopírejte své lidské vlastnosti, ale taky v nich nezůstávejte příliš dlouho. Je to prožitek, abyste snáz pochopila druhé, že i ono mají ty tzv. špatné vlastnosti, jako máte vy, abyste nesoudila, abyste si vždy uvědomila, když se vám na někom něco nelíbí, že třeba i vy máte nějakou špatnou vlastnost. Přijměte sebe, i ty druhé, přijměte lidství ve všech jeho podobách a pak jděte dál a výš cestou k moudrosti. Nic na tom není, že ve svém věku a duchovním stupni máte tuto vlastnost, která se občas projeví, ale brzy ji odložte, vy ovládáte tuto vlastnost, ne ona vás.

Ovládnutou si ji můžete ponechat a občas zakusit právě lidství s troškou závisti, zadostiučinění, ale jen malinko, jako koření, která vás udržuje v bdělé pozornosti, abyste nezpychla, abyste si vždy uvědomila, že nejste dokonalá, že jste člověk, který žije vše.