Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pravá láska

20. 2. 2016

Pravá láska

Sekce – z porad klientům

MVDr. Simona Mullerová

Korekce Monika Simanovičová

Unor 2016

 

John C.Maxwell: Nikdy svůj život nezměníte, dokud nezměníte něco, co děláte denně. To znamená, že si musíte vytvořit silné návyky. Disciplína je mostem mezi cíli a výsledky, a tento most musíte překračovat každý den znovu. Časem se každodenní přechod mostu stane zvykem. A lidé nakonec nerozhodují o své budoucnosti, rozhodují o svých návycích, a teprve tyto návyky určují jejich budoucnost.

 

Pravá láska

 

Pravá láska, někdo musí připravit , tělo, mysl, srdce /zahojit rány, odpustit minulost/ vést nás, abychom byli připraveni a zvládli velkou lásku. Bez příprav ji mineme, nepoznáme. Jako vysoká škola, mnoho předmětů na rok….zkouška, zápočet. Bez všech zápočtů a dílčích zkoušek nejde absolvovat a jít ke státnici…. tak i velká láska je připravovaná malými. Jen zřídka  má někdo  hned na začátku  cesty lásky toho pravého, dlouhodobého partnera neboť lidé si dělají první dojem, který provází celý vztah. Nepřipravení jedinci  jsou tak stále poškození blokem, tématem ze začátku.

 

Chorá lidská mysl má ještě zvyk se vracet ( byť jen k jedné) negativní události v minulosti  a od ní odvíjet posuzování události teď.  Uvědomte si onu událost a smažte ji a vědomě promluvte se sebou, tělem ( můj příklad 2x jsem po wellness měla obrovský hlad až bolest hlavy, nevolnost  v autě domů 30 minut. Od té doby do dnes mě autonomní nervový systém nutí se mega najíst doma…tam…čímž si kazím wellness neboť je mi těžko! 2x teď vědomě čelím potřebě těla! Důkaz , koupíš si něco malého…zastavíš  s autem na benzince….. vědomý hovor s částí těla  , která má samořízení a toto máme všichni, na všechno!

 

Pořád se něčemu bráníme, něčeho bojíme , takže tomu předcházíme, místo VÍRY, DŮVĚRY, ZMĚNY. Ale lidské tělo to tak má a našim úkolem je to změnit. Situace z minulosti se vyřeší, situace chybně zvládnutá se vždy vrátí! Ale řešení musí být ku prospěchu, autonomní nervový systém to ale obvykle řeší blbě, přes strach , obranu… místo aktivního pružného řešení. Úplně oblbne tělo, že to chvíli nepoznáte, jak blbou neprospěšnou „prevenci“ děláte!