Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polypy a průchod nemocí

18. 8. 2015

Polypy a průchod nemocí

MVDr.Simona Müllerová

Korektura: Monika Šatánková

Dělala jsem v noci regeneraci. Našla jsem zase rodiče, manžela, Vaši nespokojenost, roli oběti a neochotu mluvit přirozeně o svých pocitech z přítomné i nedávné doby. Pocity z nedávné doby jsou již pod vlivem křivd, obvyklé vyjadřování máte přes křivdy, oběť, lítost a vztek maskovaný za toto. Je potřeba se vrátit k přirozenosti. Začít dnes pro dnes. Jinak. A řešit dnes odděleně od starých časů, ale řešit ty staré od kořene. Příklad dám můj – „Nesnaším to, už piješ tolik piv. Je mi z toho zle. Nesnáším to o to víc, že pila máma. Víš, že nemám zpracovanou mámu. Buď tak hodný, pomoz mi, ať moje reakce na Tebe teď a tady není neadekvátní.“ „Mami, cítím se od malička nedoceněná a pak se chovám přecitlivěle k druhým lidem. Vím, že jsi dělala, jak nejlíp to šlo, ale mě moje dětství poznamenalo do teď. Potřebuju s tím nějak pomoct. „

Máma to popřela a přítele to nezajímalo. Já to ale řekla a věděla jsem, že on moc nepije, ale já v tom vidím mámu, a to mi pomohlo řešit teď a tady mírněji k němu a nepoškodit sebe. Ohledně mámy uvědomění, že starý člověk to nepochopí a nechce, pomohlo. Věděla jsem, že jsem na to sama, na mé emoce z nich, ale začala mizet křivda a nemoc. Dala jsem jim svobodu v myšlení a řešila své reakce s vědomím, že jsem přecitlivělá z nedostatku lásky v dětství a že to teď je už jen následek.

Vy jste plná křivd a nedocenění. Čekáte něco – zahojení, podporu, někdy si idealizujete manžela v domnění, že to zmírní to, co se Vám nelíbí. Tak jsem otevřela paměť a nastavím vědomé uvědomění si. Dnes tam máte energeticky polypy. To znamená zraněné vnitřní prostředí, emoce, které odmítáte, odmítání zranění emocí s nejbližšími. Je to běžný jev. Nikdo naši generaci nenaučil, že být zranitelný je přijatelné. Je to prožitek, že jedině díky odvaze být zranitelný můžete prožít skutečný život. Pocity, vjemy, opravdově milovat, zranitelnost. Bolí to, ale na druhou stranu tomu předcházela velká láska, naděje, krásné pocity. Láska, naděje a důvěra jsou důležité pocity a prožitky patřící k celistvosti člověka. Mezi dvěma láskami, nadějemi, důvěrou je zklamání, zranění, proces proměny a posunu. Když chcete žít, radovat se, musíte umět plakat. Když chcete získávat, musíte umět ztrácet. Bez umění vytvořit stolici není prožitek z jídla.

Vy jste odmítala bolest, zranění, nepouštěla jste emoce, zážitky k sobě, neprožila jste naplno ty bolestné. Bohužel pak nemohly v další vlně přijít ty radostné, které by Vás zahojily. Už jste byla zavřená, opatrná, aby to nebolelo. Další vlna lásky byla oslabená obavou, obranou před případným zraněním. Vlna by měla léčebnou nabíjecí sílu. Prožitky začaly být ploché, nepřicházelo nové léčivé, zůstalo staré zranění. Jizva, polyp vytlačily negativní energii ven. Nejsou vidět, vše je skryté, dojem vně je v pořádku. Uvnitř bolest, které se nevěnuje pozornost, nedožitá a nedoléčená další vlnou důvěry.