Léto – spalování – jídlo, shrnutí informací
Léto – spalování – jídlo, shrnutí informací
MVDr. Simona Müllerová
10. června 2015
Korektura: MVDr. Dagmar Peterová
Štítná žláza řídí kůži, imunitu, aktivitu, spalování! Sociální pocity, jak se člověk cítí přijímán zejména blízkými.
Populace má problém s pocitem přijatelnosti a už i muži mají dysfunkce štítné žlázy. Pro tvorbu hormonů štítné žlázy potřebujeme aminokyselinu tyrosin. Základní stavební tělesnou aminokyselinu. Při tvorbě pigmentu melaninu – barviva potřebuje tělo rovněž tyrosin! Pokud jsme na slunci, tvoříme melanin! Tělo si bere na výrobu tyrosin, štítná žláza má málo! Začneme být pomalí, s nehezkou kůží, následně smutní.. a vlivem toho všeho se cítíme nepřijatelní atd.
Stará teorie nás v létě krmí ovocem! Fruktóza, ovocný cukr je zdrojem tuku. Zatímco glukosa je zdrojem vody a energie. Tyrosin je v mase! Vejcích, ořechách. Hlavně v mase! A tradice naučila lidi nejíst v létě moc masa. Pak tloustneme nejen z ovoce, ale i z nedostatku tyrosinu – zpomalení funkce štítné žlázy!
A teď se zamyslete, co vám dělá ovoce…maso…léto…slunce.. Návrh: od oběda hlavně samotné maso a zeleninu. Meloun je zelenina! Rajče je ovoce. Fakt, botanicky, čili výživově. Rajče ráno, meloun a maso odpoledne.