Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně z porad klientům

4. 2. 2016

Aktuálně z porad klientům 

MVDr. Simona Mullerová


Když dítě nemá zpětnou vazbu co je správně, špatně. Nenaučí se používat svou víru, intuici, nápady. Nepozná správnost pocitu, potřeby, stejně tak , když je převážně napomínáno, sráženo a nechváleno. Ví sice co je špatně, ale neví co je správně, navíc obavy rodičů co si pomyslí okolí , druzí. Přetvářka rodičů vtlačí do dítěte další názory o tom, co je správně  a špatně. A teď jsme v evoluci a hledáme své vlastní správně. Dovolit si mít jiný názor  a dovolit si říct ten názor,  i když se okolí nebude líbit!

Ublížit slovem.... dřívější tabu. Lidem mnohdy ubližují mnohá slova, přestože jsou míněna dobře. Naše vnitřní musí ven, na světlo a musí najít ve vzájemné komunikaci ten pravý smysl. Končí doba kdy budeme z venku vypadat dobře  a uvnitř bude lež, dluh, nenávist. Vývojové požadavky na člověka jsou jak uvnitř, tak vně! Čili konečně nekompromisně pracovat na svém vnitřním , abychom byli hrdí na pravé , vnější, rezonující s vnitřním. Doteď se lidé maskovali výrazem , řečí, makeupem, oblečením, autem, webem. Už to nepůjde , rozpor bude bolet a bude neudržitelný.

Svoje pravé správné najdeme jen cestou odvahy a pokusu a sebereflexe, kam naše pocity, jednání  a řeči přivádí nás a naše blízké. Jaký prospěch mám já, moji blízcí z mého chování, řeči a vnitřních pocitů a zda jsem ....jsme.... v tom šťastni a spokojení. Nespokojenost byla nejvyšším stupněm rodinného a pracovního sdílení, ale  začíná doba štěstí a spokojenost nebude vrchol, cíl. Ale jen cesta , na které nemůžeme zůstat do konce života . Úkol je přejít ke štěstí.

Ve dnech Lamat hvězda hojnosti můžeme pocítit vděk lépe než jindy. Je nutné vědět, že zdraví, láska, domov, finance. Jsou sice normální , ale je potřeba být za ně rád, vděčný. Odchylku lidé kritizovali, odmítali, ale za "normál" málokdo děkuje. Pokuste se do pátku pocítit hluboký vděk za každý dar co máte. Nikdy nevíte , kdy o to přijdete, proto udržujte dary, lásky, peněz s vděkem, úctou a díkem! Tím se u Vás udrží a rozšíří. Pamatujte i na malé věci, vše velké je složené z miliony drobných kroků!