Jdi na obsah Jdi na menu
 


TÝMOVOST

10. 6. 2015

TÝMOVOST

MVDr. Simona Müllerová

Korekce Jana Grossová

Červen 2015

 

 

Každý se musí umět ovládnout, v určité chvíli znát hranice – chceš si zacvičit v týmu? ….buď týmová Nechceš stát v řadě?....cvič sama!! Oboje má svou krásu. Úžasný příklad je tělo…játra nepotřebují vyniknout nad ledvinou …každý dělá své, komunikují, ochotně se podřizují, tvoří celek. To je zdraví! Pokud se jeden rozhodne nebýt v týmu je nemocný a destruuje sebe i druhé.

 

Umět se podřídit i velet skupině je důležité, každý musí cítit jaká je to zodpovědnost, když velí, jak je důležité, aby mu dočasní podřízení šli na ruku!!, aby si nahrávali…současně si pak uvědomí pozici, že se přidá k těm, kdož jsou řízeni a že jedině souhrou vznikne něco smysluplného….Pokud se dítě musí podřídit v kroužku, je dobré, když velí psovi, nebo někomu, někde jinde…rovnováha….

Výcvik dospělým i dětem umět říct názor, vést, organizovat a podrobit se

 

Skupina lidí, dětí, ev.psů…jeden vede….začínám já uprostřed kruhu, velím krok …a všichni jdou, velím vpravo v bok…musí se otočit…čelem vzad…dřep….velím a velím, jasným, radikálním hlasem a oni se musí všichni hromadně podřídit.

Pak velí další dospělý…dítě a dává povely a druzí se podřizují. Je to hodně dobré, děti to hodně baví a učí se mluvit, mít názor a vládnout v správnou chvíli!!! Kdy mohou a naopak se ve hře učí podrobit se všem a přidat se..