Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strach vykročit

5. 8. 2015

Strach vykročit

sekce filozofie

MVDr. Simona Mullerová

Korekce J. Ina Pokorná

srpen 2015

 

Strach vykročit, strach z pokusu, strach ze selhání, strach z odmítnutí, alibismus, předání zodpovědnosti dál.

Neustále míjíš Tondo příležitosti, zpomalením nebo zastavením se před zkouškou, před průchodem zkušeností.

Uvědom si, že jde o průchod zkušenosti, ne o výsledek, ne o lásku, to téma je v jiné části dne. Čili zkouška, průchod, odvaha, prožitek. Principem je zkusit, poznat, jak se cítíš a pak to vylepšít příště.

Jelikož se domníváš, že cílem je sbalit, získat konverzací příjetí, sdílení, sex, objetí, pak samozřejmě váháš. Jenže ono jde o to, abys to zkusil jen tak , bez očekávání.

Právě jako to malé dítě, zkusit, jít vpřed, někudy prolézt, ochutnat prožitek a pak víš, že o nic nejde. Zděděné vzorce, jak u toho vypadáš, nebo máš iluzi, domněnky, že oslovení ženy musí přínést nějakou přijatelnost.

Oslovení ženy nese například prožitek proto tu ženu, že je oslovena. Šanci pro tu ženu, reagovat. Šance ženě na sebereflexi, potěšení ženy, projevení zájmu.

Je tu mnoho darů, příležitostí, možností, co neseš jako muž ženě, když ji oslovíš, nebo něco nabídneš.

Jelikož ale myslíš jen na sebe, jak u toho vypadáš, jaký děláš dojem a co to přinese tobě, zapomínáš na toho druhého, který to hraje s ním, nehraješ pro ni, hraješ jen pro sebe a profitovat chceš sám,místo co bys dal na trh svou kůži, abys pomohl prožít, posunout někoho druhého, stahneš se před případným možným rizikem odmítnutí, které ani nemusí přijít.

Je to sobecký postoj lidí, zejména mužů. Udělat jen to, co se jim řekne. Udělat jen to, kde se neztrapní, ale určí nějaký chybný vzorec, nebo%t když vezmeš 100 lidí a jejich názor na událost, muž osloví ženu a někam ji pozve, každý to vyhodnotí jinak.

Obvykle 14ti letý řekne – hele vole, ty seš trapnej, vidíte to, on ji pozval na čaj , blbec ..

Zesměšní je jen proto, že sami to nedokážou. Ale tobě Tondo není 14, jsi muž. Bohužel musíš dožít cestu dítěte, pokus, omyl – prožitek , výhra, prožitek , motivace, nový prožitek … pak zjistíš, že jde o pocit, prožitek , ne o výsledek.

I když máš rád guláš, můžeš si víc užít nákup surovin a jejich přípravu, než konečné 10ti minutové pozření. Naopak tím, jak chystáš suroviny, si pak vyladěný produkt užiješ. Nečekej teda cíl, určitý výsledek.

Jdi do cesty, cesta poznání, zkoušení s čím mám problém a proč. Co chci komu dát, jak obohatím já je, přispěju druhým. Je to skutečně takový problém udělat ženě prožitek, být oslovena a pozvána?

Těchto situací je velmi málo, jsou ženám vzácné. Je jich tam málo, že jim skoro nedávají možnost odmítnout a pak je i umění odmítnout, je pro ženu prožitek a umění příjmout

Bez na cestu, vezmi zodpovědnost za následek, pozveš na čaj, kávu, jídlo, kino, pak se děj vyvine někam, a ty máš za to zodpovědnost a čeká tě další cesta nabízení, šanci, pozvání a zkušenosti a dokud neprojdeš mnoho cest všech druhů, nebudeš se nikdy cítit bezpečný.

Každý člověk má množinu povinných prožitků, pokusů. Pro svou celistvost jimi můžeš projít.

Co jsi s mámou svoji nezvládl v min. životech, máte na tuto inkarnaci. Jinak to předáš dalšímu zoufalci ve vašich , tvých dětech a inkarnacích.

Odklad není řešení, odklad je propásnutí daru nebe, příležitosti a načasované pomoci. Jako seskok v letadle, když neskočíš v danou dobu, dopadneš špatně.

Dokud neprojdeš povinnými zkušenostmi, nebudeš se cítit celistvý a jistý. Tvoje osobnost se tvoří průchodem všemi možnými událostmi. Ať jsou to ženy, vaření, alkohol, sport, kniha, všechno a má to být v rovnováze.

Vnitřní nespokojenost pramení z neschopnosti jít po cestě, kde máš málo zkušeností, čím více zpomalení, tím hůž to půjde.

Dokud neprojdeš povinnými zkušenostmi, nebudeš se citit celistvý a jistý.

tvoje osobnost se tvoří průchodem všemi možnýmu událostmi. At jsou to ženy, vaření, alkohol, sport, kniha, všechno a mát o být v rovnováze.

vnitřní nespokojenost prameni z neschpnosti jít po cestě, kd emáš málo zkušeností, čím více zpomalení, tím hůř to půjde. Nebo se ted vrat do své minulosti. snazší by bylo to udělat v 15ti, 17ti letech a ted bys byl již pruzný a akční a spontánní.

Kolik trapných pocitů sis ve svých 23 ltetech způsobil tím, že jsi je odkládal. Pak máme muže 35, 38 let, kteří mají tolik zkuešností, jako ty ve 23 letech a cítej se velmi trapně a nejsitě. takže doufám, že toto téma nebudeme řešit za 10 let zase.