Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spouštěč bolesti, nemoci

23. 7. 2015

Spouštěč bolesti, nemoci

MVDr. Simona Müllerová

23.července 2015

Lidé chtějí jistoty a trvalé "věci". Princip ale je, aby nám bylo lépe a lépe, a když bude hůř, abychom si s tím poradili snadno a lehce. Nejde o to se něčeho trvale zbavit nebo to trvale získat, ale umět s tím pracovat, ať to přijde v jakékoliv fázi života. Příklad: pokud mě bolí bedra z křivd, samozřejmě chci, abych se toho zbavila - to ovšem znamená zcela přehodnotit přístup k sobě, lidem a událostem, což není záležitost dnů…ani týdnů. Proto se sice chci zbavit bolesti hned a úplně, ale nelpím na tom, hlavně, že je to méně, kratší dobu, rozumím tomu, proč to tak je. Jak zabolí, ztuhnou mi bedra, jdu pro homeo a říkám si: „Máš křivdičky, Simi? Proč?“ A hledám, najdu, co se mě dotklo, sama si rozeberu, proč se mě to dotýká ! Kde mám stále kořen, že se vnější spouštěč spojí s mým blokem. Obvykle něco najdu. Před 15lety jsem byla ochrnutá, dalších 5 let mě to skolilo na několik dnů v posteli, nyní to je pár hodin, minut ztuhlosti .. jsem vděčná !!! Vím, že je to především o mně ! A to je ta nejtěžší práce, hledat v sobě . Nové je, že jdu za spouštěčem a řeknu mu: „Cítím se ukřivděná, protože .. ale je to můj příběh !“ Od spouštěče nevyžaduji zpětnou vazbu, neviním ho, ale oznamuji mu to. Neboť i on je aktér, který si potřebuje uvědomit, co jeho chování způsobuje. Spouštěčem se stává vždy ten, kdo se ve hře má poučit stejně jako ten, který je "spuštěný“ do procesu bolesti.. emocí..

_____________________

Mamka má své "zdraví" na základě své karmy minulosti a přítomnosti, její denní uvažování, vyhodnocování ji z nemoci vyvádí nebo do ní přivádí . Je zbytečné se příběhu účastnit přespříliš. Podstatné je, abyste si uvědomila podobnost a neopakovala její chyby, abyste se nenechala vtáhnout a neřešila vnější. Spíš veďte mamku k sebereflexi.

Program získání pozornosti nemocí je obvyklý program dnešní populace. To, co nedostane mamka jen tak, jistě vyvolá mnoho pozornosti !! Nyní !! je nemocná !!, čímž je nemoc schválená, nakrmená, pozorovaná, má pozitivní zpětnou vazbu (katastrofa ) - mamka je nemocná, je důležitá, obskakovaná, litovaná, rozveselovaná atd. ! Chápete celý systém chybného postoje ? Pak se nemoc utvrdí, neboť benefit z pozornosti převýší bolest a omezení nemocí !! To, po čem toužila celý život, být důležitá, středem pozornosti.. se jí podařilo až nemocí !! Ó, děkuji ti, nemoci..! Právě toto je obecně špatně a žije to většina populace !! Tím, že poskytujete mamce pozornost, se pro ni stáváte důležitou, jak jste nebyla

důležitá v dětství, najednou jste a ona vám je za vše vděčná , sdílíte spolu, dožíváte deficity z dětství, opět přes nemoc, a opět jste u toho důležitá, až teď díky nemoci jste pro sebe důležité. Když to tedy nešlo dřív a jinak, dobře, uvědomte si, co nemoc vyvolalo, ale nekrmte nemoc !! Pracujte na vzájemné lásce, úctě a pomoci, ale bez nemoci, najděte si společná témata !! ve zdraví. Další otázka - máte skutečně společná témata, zájmy? Budete spolu skutečně, když odpadne soucit, lítost, pozornost nemocnému? Mnoho lidí setrvává ve vztahu právě kvůli nemoci, neboť zdravého by opustili a sdíleli by někde jinde. Tím pádem nemoc nemůže odejít, neboť ten manipulující, majetnický, který má deficit, potřebuje druhého udržet na základě soucitu a morálky - nemocného neopustíš !!

----------------- Korektura textu :

MVDr. Dagmar Peterová, homeopatie, detoxikace Joalis, SRT, adaptační techniky v Českém Krumlově, e-mail: peterovad@seznam.cz, mobil: 721 812 835.