Jdi na obsah Jdi na menu
 


Součást celku

7. 10. 2015

Součást celku

Sekce - filozofie

MVDr. Simona Mullerová

Korekce Monika Simanovičová

Říjen 2015-10-07

 

Většina mužů nepochopila negativní aspekty ženy, taktiky zejména ženy neprobuzené se zúženým vnímáním. Sítě , intriky, lov a vytváření závislostí muže na ženě. Běžně taktiky z vděku, za pomoc jste s ní, jiní muži z vděku za péči , sex aj…. Žena umí vzbudit domněnku , že je lovena, že si muž rozhodl. Uvědomění si těchto principů pomůže nenechat se stáhnout. Uvědomte si, že Země vyžaduje sílu… jde to .Vylézt z jámy je už , ale těžší. Čím hlouběji padnete , tím více síly a času potřebujete na srovnání úrovně a pak se zvedat ještě výš. Mnoho lidí má problém narovnat záda…zvednout hlavu…zvednout oči. Hned si zkuste to cvičení , jak dlouho držíte rovně tělo a oči šikmo nahoru?

Když člověk pochopí tento zákon, jasně vidí kde je příčina jeho neúspěchu a je jeho volba, jakého celku je podílník. Prožitek lekce …umět odmítnout , umět říct pravdu, osamostatnit se …přijmout péči, dát péči, obdiv, ale i finance atd….prostě projít osudově povinným prožitkem a dořešit karmu. To jsou témata pro odborníka a denní kroky pro klienta, vede k přijetí zodpovědnosti za celek. Duchovní zdroje píší o Zemi, to je ovšem vzdálený termín pro normální lidi. Začneme tím, že máme zodpovědnost za celek“ já a ty“ , nebudu zdravá dokud bude můj partner lhát a já s ním budu sdílet celek( domov, práci). Ten výše vyvinutý má pozvedat ty druhé, nikoliv s nimi padat.

Zákon Země a fyziky , pád dolů je pro hmotu přirozený, gravitace , fyzika, padneš ani nevíš jak. Zato , lézt nahoru vyžaduje vždy úsilí a vždy na cestě nahoru jsme taženi dolů, proto se zdá lidem přirozené přidat se k lenochům, iluzionistům, žroutům, pijákům aj....snadné pokušení hmotě přirozené. To je duchovní moudro , které někdo přiřazuje jen k nadstavbě a duchovnu, ale je to pojem reálný. Rodina , práce , sousedi, vše se energeticky ovlivňuje , ale i reálně jeden prudič otráví na těle skupinu, jeden radostný ji někdy vytáhne k cíli. Vidíte význam celku, tahoun v práci vede skupinu , lenoch stahuje k odpočinku. Odříkání jasný důkaz , jak jsme výrazně neoddělitelnou součástí celku. Neseme zodpovědnost za to, k jakému celku se přidáme a proč se neoddělíme, když to nefunguje k prospěchu.

V případě karmického závazku nejde oddělit dokud nepochopíme , závazek , svůj úkol, svůj podíl příběhu , něco v osudu. Muž pak nevidí jak skrytě žena vytváří závislost. Každý vztah i pracovní je jednotka, má svou energii,karmu,osud. Spojením lidí se vytváří společná karma , kdy se díly přenáší navzájem. Jednotka, vztah , třeba 3 společníci mají vzájemnou karmu, spolupodílnictví, proto se nemůže dařit. Když jeden lže, položí i celou firmu.... je to potřeba řešit komplexně . Moudré knihy píší, že jsme součástí celku.