Jdi na obsah Jdi na menu
 


PRŮCHOD ZKOUŠKOU

2. 6. 2015

PRŮCHOD ZKOUŠKOU

Sekce: filosofie

MVDr. Simona Müllerová

Korekce Jana Grossová

Květen 2015

 

Ve chvíli, kdy ztratíte logiku…nebo něco…se už prostě situace nějak vyvíjí, už jste v ní a obvykle to nejde zastavit, nebo napravit…po skončení děje je potřeba to analyzovat proč se to stalo, kde to chtělo jinak, jaká je dokonalost situace. Někdy třeba musíte někomu hrát roli, aby se on vyvinul…pak není důvod věnovat pozornost vaší emoci, postojům…důležité je jak se cítíte. Po sebereflexi je potřeba se zaměřit na změnu, rozhodnout se že situaci budete zvládat jinak, od začátku, ale ne potlačením sebe, sebepřijetím, uvědoměním si jaký blok, jaká stínová vlastnost vás vedla k té reakci a tu zpracovat, podívat se na to z jiného úhlu, z jiné výšky a zpracovat vedlejší téma – kořenové!!!

Pak přijde výzva, zkouška v realitě a vy máte možnost zaujmout nové stanovisko, zkoušku by jste už mohla rozpoznat. Nic nepotlačujte, zkuste přepracovávat v procesu, vést vědomou konverzaci, třeba si říci, aha, zase chceš mít vše pod kontrolou…zas chceš vypadat že se stydíš…proč? k čemu to je?....nebo hele strachu, ok, chceš žít, chceš mě omezit, tak pojď a ukaž jak mě provedeš tou situací…

Vědomou konverzací s tělem a duší obvykle situace změní průběh k lepšímu. Podobnost situací je tak dlouho, dokud jim věnujete pozornost, dokud nejste úplně v pohodě…se sebou, s lidmi, kteří jsou spoluhráči.