Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přirozenost

21. 7. 2015

Přirozenost

21. 7, 2015 , IK vítr

Sekce Filozofie

MVDr. Simona Müllerová

Podle diktátu psala EM

Červenec 2015

 

Energetické rozbory dne, pacient, mě přiměli napsat následujícím stylem příspěvek k pochopení emoci a prožitků v životě.

 

Kdysi někdo řekl co je vhodné a co není, uz nevime kdo to byl a kdy to začalo. ale porad to všichni žijeme.

U maleho miminka jsme šťastní, když prdí. prdi všude , před kymkoliv, je to v pořadku, ba naopak je to žádoucí proces.

Ohledne projevu emoci branime i miminku, zit jeho vzteky smutky a prejeme si, aby bylo usmevave, spokojene, stastne. cimz ho nutime prozivat jen polovinu dualitniho sveta, uplne presne nevime jak vnima dite svet realitu nebot smyslove organy a nervove prenosy se vyvyji s kazdym dnem. esotericka literatura uvadi, ze cim mladsi dite, tim vice je pod vlivem duse, a je spojeno s Bohem. proto ma vice porozumneni vsemu tedy i vice stesti. Protože se rodíme s planem duse zalezi na míře zátěže duse jak je to dítě šťastné. Rodili se s plánem dozit nenavist k matce, bude projevovat nelibost hned po narozeni. Všimli jste si, kolik malých dětí je neklidných, vzteklých, plačtivých bezdůvodně? A nejde je žádnými prostředky uklidnit. .

Male děti vnimaji naplno myslenky energie zapisy v auře, na ktere zcela prirozene reaguji. zakon vyvoje tela je vtiskavani , zrcadleni, rezonance. cimz dochazi ke zmene vnimani reality podle tlaku prostredi, ktere rodice vyvijí. napr. ja svemu vnouceti ukazuji duse, a aury lidi a stromu a rozvijim mimosmyslove vnimani a pravdive priznam, ze si s ni nevim rady, nebo me daná cinnosti nebavi, proto mé dite a vnouce necitilo rozpor v mych slovech, pocitech a barve me aury, čimz vznika duvera a rozvoj sirsiho vnimani reality. vetsina rodicu nedokaze rict diteti, ted me stves, ted si nevim rady..... ty vidis auru, ja ji nevidim atd.

velka cast populace potlacuje v detech prirozeny projev emoci. Pokud dite spadne a place, protze ho to boli je potreba nezlehcovat situaci, pofoukat, poplakalt si a zacit se roptylovat, vse ma sve zakonitosti, pokud tvrdite diteti, ze po padu se nic nestalo nebo at zbytecne nerve, zpusobujete mu program, ze jeho pocity jsou nedulezite, a ze je nesmi vyjadrit. stejne tak jako se diteti nevenujete dostatecne behem dne, ale venujete se mu kdyz place nebo ma nejake bebino, zacne ziskavat pozornost premrstenou emoci place. ( falesneho place, ktery mnoho rodicu nerozezna)

Vyrustaji dospeli, kteři projevuji pouze prorozene nebo naucene radostne a prijemne emoce a potlacuji smutky nebo vzteky, mnoho dospělé citové vydírá a získává pozornost smutkem, prptoze je tak nauceno v detsvi a vyzaduje pozornost. Vzteky zejmena prudke jsou vseobecně odmítanou emoci. projevit soucit smutnemu patri k dalsi spolecensky prijatelne emoci. a tim se v lidech utvrzuje být soucitny, ke smutnym a nemocnym. Kde mame radostne nadseni s lidi zdravych a statsných?

Dnešní populace projevuje naucene soucitne, chovani ke slabym, opustenych , starým a nemocnym nebo stiznosti, vzteky a nelibosti na politiku. Doba smeruje k tomu, abychom prozivali v rovnovaze všechny emoce a to hned v přítomnem okamziku kdy vzniknou, toto je zdravý dualitní systém. symbolika na těle je jasna.

Zadrzeni nelibosti neschopnost emoci nechat projit ven,(plac, vztek) zpusobi disharmonii žaludku, tihu v zaludku, paleni, hromadeni tuku v oblasiti zaludku. zaludek symboluzuje sebeduveru, sebeprijeti, otazku moci, kterou vyvijime na druhe nebo ktera byla vyvijena na nas. Kdyz otevreme pylor , vstup zaludku do tenkeho streva, dochazi k traveni.... vztřebavani zivotních radosti, neradosti, kolik si toho dovolime. jak zpracovavame emoce. Správné rozložení živin a jejich prestup do krve symbolizuje přijeti vsech stránek života.z tenkého streva prechazi potravina do tlustého, jehoz tematem je svoboda. Držení starých vzorců, lpění na osobě, vývoji na události apod.

 

Plyny se tvoří v žaludku, tenkém střevě, i tlustém střevě, vznikají jako odpadní produkty při zpracování potravy – života. Je to jako s emocí, která ve vás vznikne. Jsme naučeni, že se na veřejnosti nekrká a neprdí, přestože jako miminka jsme za to byli chváleni. Vzniká vzorec, že nezralé, nesamostatné mladě , může krkat a prdět, projevovat se spontánně , ale velké dítě , dospělý to už nesmí. Tento vzorec brání některým lidem v plném přijetí dospělosti, zodpovědnosti za život, neboť jsou pod vlivem nevědomého vzorce, že nebudu smět být spontánní.

Když se ve vás nahromadí emoce, plyn, přemýslíte o tom, zda si můžete dovolit to vypustit ven, čímž už dochází k prodlevě, emoce plyn se hromadí, ztrácíte pohodu a klid. Necitite se dobře v těle. Nadmete se a zejména ženy si připadají osklivé, citi se ještě hůř. Prochází tíha, nepohoda, sebeomezení, nutkavý pocit změnit prostředí a uvolnit plny, neužijte si přitomný okamžik.

 

Svůj pocit smutku, odmítnutí, nepřijatelnosti, méněčenosti potlačením vzteku, agerse, považujete za společensky nepřijatelný, neventylovatelný, a proto ho držíte a skrýváte. Cítí se hrozně, uleva přijde, když pocit pustíte ven, stejně jako když si prdnete.

 

nektere pocity, prdy, jsou citit, nektere jsou slyset, okoli to muze byt neprijemne. neprijemne pocity, dojmy, zazitky patri k beznemu zivtotu, kazdy prd, emoce, prejde , zrine, odpari se, a je pryc,

tema cele populace je zadrzovani emoci, i prdu. nebot nekdy nekdo rekl, kdy to vhodne je akdy to neni. dnesni den uvolnuje emoce , spontanni projevy. jsme na ceste kdy projev emoci a prdeni bude volnejsi, mene zatezovy, az se stane vseobecne prijatelny.

jakmile se vsichni srovname s tim, ze prdy, emoceuvolnime okamzite, jejich sila a omezujici schopnost bude mensi. stanou se beznou soucasti zivota a vsem telum bude lehce.