Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přijetí partnera

7. 6. 2015

Přijetí partnera

MVDr. Simona Müllerová

Korekce MVDr. Dagmar Peterová

Červen 2015

 

Přijmout partnera, druhé pohlaví, žít s ním...je stejně těžké jako přijmout své stíny. A žít s nimi.

 

Jsme dualitní, naprosto odlišní v myšlení, postupu, potřebách. Pár principů je stejných. Ale na nich se to nedá postavit.

Den je tvořen nocí a dnem, dýchání výdechem a nádechem. Vztah...muž a žena. Být stejní - vše by ztratilo smysl vývoje k celku a přijetí.

Kdo umí žít s pýchou? Žárlivostí? Lakotou? Odmítají se, ale jsou. Má je muž a žena, stínové vlastnosti. Ale i dobré. A to vše tvoří celek. Strach je společensky přijatelný stín. Bohužel, zastupuje pak v projevech stínu další "kolegy" (závist, stud lenost).

 

Je nezbytně nutné umět žít se svým stínem i partnerem. V dualitě v sobě a vztahu najít celistvost a krásu a stín použít na vyvážení misek vah. V rámci lásky duší a Božího plánu potřebujeme svému blízkému dát lekci k jeho prozření tím, že použijeme stín! A současně poděkujeme blízkému, že se propůjčil ke stínové hře pro náš vývoj, růst. Pak se s láskou, porozuměním vraťme do světla. Partner nám pomáhá najít naše používané nebo skryté stíny. A přemístit je na vyvažující misku dualitních vah.