Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pravda

7. 9. 2015

Pravda

Sekce filozofie

MVDr. Simona Mullerová

Korekce J. Grossová, J. Ina Pokorná

Září 2015

 

Celé lidstvo spěje k tomu, aby lidé říkali co cítí, aby uměli v jakýchkoli situacích dokázat vyjádřit svůj pocit, názor, potřebu…pátá dimense jako vývojový stupeň člověka tvoří naší přítomnost a budoucnost podle toho jak se cítíme, jak myslíme a co říkáme. Proto, když je rozpor mezi vnitřním pocitem a slovy nemůže Pole všech neomezených možností tvořit žádoucí prospěšnou realitu. Lidé jsou pak méně úspěšní. Evoluce vede člověka ke skutečné morálce sebepřijetí, přijetí druhých, porozumění karmě a projevům bytostí ze všech říší, zejména lidské a v rámci lidské rasy odlišných živočišných druhů – muže a ženy. Proto ztratí význam milosrdná lež, falešná útěcha slovem, pomoc jako forma objetí, nebo jako projev neschopnosti odmítnout, nebo jako potřeba zavázat si někoho činem. Vše bude stavěno na přímém jednání a nekompromisní pravdě. Lidé se postupně naučí chovat tak, aby mohli o sobě říkat pravdu a aby byli v pohodě, když se o nich bude říkat pravda. Začátky jsou těžké a je potřeba aby nás bylo víc kdo se tomu umí postavit. Strach na počátku je přirozená reakce, protože ne každá pravda je všem prospěšná a příjemná, je to ovšem prvním krokem ke skutečnému úspěchu štěstí a zdraví. Jiné téma je změna názoru v jiných podmínkách – pokud v čase A, ve svém vývojovém stupni A vytvoříte určitou strategii, v návaznosti na měnících se podmínkách se strategie může měnit – není to potom planý slib, nebo lež, ale přizpůsobivost se podmínkám až budou skoro všichni pravdiví a shody okolností povedou k rychlém a efektivnímu řešení a nebude potřeba tolik měnit strategie.

 

Stejně tak s narůstajícím vzděláním a uvědoměním, duchovním růstem mění člověk názor a strategii, důležité je aby ve vědomé konverzaci s druhými lidi řekl např. chtěl jsem jet do Tater, ale neznal jsem okolnosti, proto jsem cestu přislíbil, když jsem zjistil kde budu spát, rozhodl jsem se, že jet nechci a proto slovo měním, omlouvám se pokud jsem vám způsobil problém…..Za své slovo a činy neseme následky, když člověk přijme zodpovědnost za to co řekne a udělá, přijme i odpovídající trest (jedna chyba, jeden trest) – pak je vše v pořádku a ztráta mu bude vykompenzována. Příklad – já už jsem zaplatil ubytování – pokud za mě neseženeš náhradu, finanční ztrátu ti uhradím.

 

Čím ochotněji přijmete trest za svoji chybu, nebo dřívější rozhodnutí, tím snáze se z toho dostanete. Nejdůležitější je mluvit pravdivě o pocitech, umět se omluvit, chybu si přiznat. První krok je pravdivá konverzace sám se sebou.

 

Z porady klientům

Harmonizace Pluta, otázka moci a nakládání s osobní mocí na sebe, v práci , mezi lidmi.

Dovolte si pustit boží plán a plán čisté duše více k sobě.

Vyčistím duši před inkarnací, v časové ose, stahnu nějaké nánosy.

Zrušte utkvělé představy, jak by co mělo vypadat. Neumíte prohrávat, prohra je ale inspirace , motivace ke změně, zamyšlení nad sebou .

Měla byste i prohry zařadit do svého života, jednat se vám uleví a jednak se můžete jejich analýzou dál posunout.

Když je budete odmítat, když budete utíkat před prohrou, omezíte život, rozvoj, poznání, budete stagnovat, půjdete jenom do akcí, kde je pravedpodnost výhry, to vás ale tka nevyvine. Navíc vzhledem k interakci s lidmi je potřeba umět prohrávat, a nechat i jim zažít pocit vítězství, pravdy, jde o prožitek.