Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osud si tvoříme sami

13. 8. 2015

Osud si tvoříme sami

Sekce filozofie

MVDr. Simona Mullerová

Korektura textu Ketu

11.8.2015

 

Osud si teď tvoříme sami, denní aktivitou, pocity a postoji

 

Hodně vám záleží na přijatelnosti vás, vztahu a partnera blízkými, rodiči a okolím…, což je obecně špatně. Nikdo s vámi nežije, nikdo není uvnitř vztahu, každý pozoruje jen to vnější a tvoří si názor z dílčích poznatků. Sice se mínění o vás zlepší, když budete mít obecně přijatelného partnera a budete mít doma - s rodiči, příbuznými, více klidu, ale nebudete šťastná.

Opravdu šťastná budete, když se za svůj vztah postavíte. Když se nebudete ohlížet na druhé, ale jen na sebe, jak to chcete. Budete partnerovi říkat, co cítíte, čeho se bojíte a společně to zkusíte překonat a budete lidem říkat, že to je váš vztah, vaše svoboda a oni s vámi nežijí.

Nezapomeňte, že vztah je souhra dvou lidí, každý má svůj příběh, své domněnky a své bloky a potkali jste se proto, abyste se posunuli dál. Proto nejde svádět vinu na jednoho, ale musíte si oba uvědomit své podíly a řešit je oba… podobným tempem. Pak vztah roste a rozvíjí se.

V okamžiku, kdy jeden svůj podíl vyřeší a druhý stagnuje, je krize, konflikt nebo rozchod. Tak to v životě je. Bohužel dost lidí volí přežívání v mrtvých vztazích, ze zvyku, výhodnoti, ze strachu, lenosti atd. Doba to ale nechce. Lidem nebude dobře a následně nebudou ani úspěšní v práci, když budou doma hnít. Evoluce směřuje k čistotě vztahu, úmyslu srdce… láska, porozumění, sdílení doma a na pracovišti, prostě radikální změna vztahu vycházející z porozumění sobě, z ukončení sebepotlačení a manipulování se do něčeho, co se líbí někomu jinému.

Správný pár je ten, kterému se libí totéž nebo podobné, kteří snadno najdou kompromis anebo řešení a mohou radostně dýchat, radostně přijmout nebo odmítnout nabídku partnera, kteří se na veřejnosti spolu ukazují a je jim u toho dobře.

Podle povah jsou nutné střety, výměny názorů jako hnací síla vztahu.