Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové evoluční cesty

10. 6. 2015

Nové evoluční cesty

MVDr. Simona Müllerová

10. června 2015

Korektura: MVDr. Dagmar Peterová

 

Když v člověku vznikne radost, láska, štěstí, pohoda, je sám sobě zdrojem léčivé energie. Vysílá do sebe a ven léčivé energie, tím rozpouští vzteky, nenávisti, lítosti, msty, únavu, závislost … aj. A jak ty bloky léčí, otevře ložisko, vyvalí se ta „hniloba“ , „pokušení“ nebo něco a odpařuje. Najednou je radost pryč a je mu zase zle. (Doposud to člověk vyhodnotil takto: jakmile se daří, přijde něco, jakmile se těším domů, dostanu ránu, a tak se raději netěšil, neradoval…čímže se ale neléčil a ještě se zanášel lhostejností!, pesimismem!, cynismem…)

Je doba, kdy začíná přicházet láska, úspěch…pozor na odpařování, ať ho opět nepochopíte špatně. Dobře pojaté odpařování (smutek, pokušení, nenávist..) přejde za pár minut a jedeme další kolo.

Na základě nervových přenosů a principů podmíněných reflexů došlo v tělech k dalšímu poškození. Znáte pokus I. P. Pavlova? Krmí psa, pes slintá, chce jídlo, u přípravy jídla zvoní zvonek, pes se naučí, že zvonění zvonku znamená přípravu jídla. Potom slintá na každé zvonění, aniž by se chystalo jídlo. Současně v celém těle probíhá chemický proces přípravy na trávení. Stejně tak reaguje tělo na podněty, které mají po určitou dobu stejnou následnost. Táta pije pivo, zbije maminku. Dítě vidí v obchodě pivo a v těle probíhá stres ze strachu z násilí.

V evoluci byla láska skoro vždy následována opuštěním zradou, smutkem…proto lidé, když ucítí lásku nebo vidí lásku u druhých, prožívají například smutek. Tělo postupně vynechává určité reakce v chemii a neurologii, jde zkratkou, protože má zakořeněný stejný konec po stejném začátku. Proto se už roky se Čmolíkem, Liptonem, Choprou, mnou učíme dělat věci jinak a změnit následnosti nervových přenosů. Prosím, ještě dnes se přepojte opakovaně, např. jezte druhou rukou, kabel dejte do jiné zásuvky, prosím, nutně dnes vytvořte jiné následnosti a myslete na to, ve které oblasti života chcete něco změnit.

Někde ve vašem životě jste si museli vytvořit podmíněný reflex, čímž z vašeho života vypadly určité pocity a prožitky Část lidí kvůli několikatýdennímu smutku ze smrti psa nechtějí další štěně, nádherná ukázka, jak „krátkodobá“ bolest ,nastavení, zapomenutí na roky her, mazlení, pohybové aktivity, nebo bouračka v autě, nebo snězení ústřic a následné zvracení – zabrání u slabších jedinců zkusit to znova. Postoje pak dědíme!!! Zrcadlíme!!! Vtiskáváme! A žijeme v prázdných, rádoby bezpečných zvykových vztazích. Další kolo jinak! Dopřát si vše, co je mezi začátkem a koncem.

Pomalu jezte, žvýkejte, cucejte, všímejte si cesty, detailu, hrajte si se psem.. Reagujte jinak tam, kde bývá strach, lež. A všem to dnes! řekněte. Potřebujeme právě dnešek. Mozek musí vidět, konat…slyšet, že to jde jinak. Čím lépe jinak konáte dnes, tím prudší průlom bude dál.