Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdy zplodit dítě

20. 7. 2015

Kdy zplodit dítě

MVDr. Simona Müllerová

červenec 2015

Korektura textu: MVDr. Dagmar Peterová

Velmi často se nyní, jak se otvírá lidem láska, stává, že pár se chce spojit dítětem. Dítě je bezpečné, domněle nevinné (ale má karmu !, má plán !, má duši !, má povinnné prožitky..) Protože se dospělí bojí milovat dospělé - staré zvyky, zranění - chtějí moc milovat a sdílet a mimino je bezpečné, připoutané, nevinné!, odkázané na ně. Potřebují lásku dávat a přijímat a zaměřují to na mimino..

Je samozřejmě krásné počít dítě z lásky ..jenže ta láska, kterou lidé teď cítí, není láska k následníkovi.. Je to láska k sobě sama a k protějšku, opačnému pohlaví. Lidé se učí milovat sebe a druhého, bezpečně sdílet těla a prostor !!, učí se spojit v domově, práci, sportu, jídle.. milování - sexu…, nikoliv se spojit na genech a vytvořit dítě. Lidé mají vytvořit jednotu, celek, a to je vztah - ne dítě. Lidé to ale nevědí ..cítí tu lásku, tu touhu po jednotě a celku a pevném bezpečném sdílení jednoty.

Až to lidé dokážou, mohou plodit děti, šťastné a úžasné děti, radostné a rozvíjející sebe a rodiče sdílením mláděte a dospělých.

Nejprve, PROSÍM, začněte hledat spojení a důvěru s dospělými… Jedině nalezením své celistvosti v sobě a pak v páru můžeme být těmi nejlepšími rodiči a mít ty nejúžasnější děti. Dokud vám někde něco chybí, dokud nejste bezpeční v sobě a s lidmi, nemůžete přenést tento úkol na dítě, chtít to řešit přes třetí osobu! Je to útěk, slabost a předání zodpovědnosti. Dítě je pak zplozeno přes bloky, s úkoly rodičů, které získá s geny a s prostředím.

Dopřejte sobě a dětem krásné, milující – DLOUHODOBĚ - prostředí a počkejte, až dozrajete, ne podle občanky, ale podle pocitu a postoje ve svém vlastním životě.