Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlas srdce ; Důvěra

5. 7. 2015

Hlas srdce

Důvěra

Sekce: Filozofie

MVDr. Simona Mullerová

Korekce: Tom Šotola

Datum: červenec 2015

 

Představy spousty lidí o lásce nejsou slučitelné s dobou. Doba mění nás, prostředí, vytváří tlak na lidi, nemohou se v životě chovat tak, jak dříve. Nemohou žít čistou lásku, když žijí práci rodiče bývalé partnery. Je to dlouhý proces, učení se žít lásku v těchto podmínkách. Nejde odsoudit někoho, kdo to ještě dělá po staru. Je potřeba mu pomoct, bez vytvoření svého nového příběhu. ,, Být odmítnut, být nedostatečný ,,. Je to těžké zejména, když je snaha nevyvážená a je rozdílné uvědomění.

 

Můžeme si vybrat podmínky, cestu. Dvě až osm procent svodobné vůle. Podstatné je nést zodpovědnost za rozhodnutí a pamatovat na dualitu. Svým rozhodnutím si tvoříme karmu, kterou pak odživáme. Rozum slyšíme dobře. Srdce se teprve učíme slyšet. To, že ho neslyšíte, neznamená, že mlčí. Srdce se chtějí uzdravit, ale mozek jim nerozumí. Nezná řeč srdce, musí se učit vědomí příkaz morku k porozumění hlasu srdce. Zraněné srdce se otvírá pomalu, jen šeptá. Máme ale vyšší zásahy, umožňující kvantový skok. Čistíme lásku od chybných kritérií hodnocení výběru.

 

Zklamání, očekávání, důvěra

Jsme v treceně slunce, světla. Přejdeme ze zklamání do splnění. Všichni lidé jsou moc zklamaní. Moc se bojí důvěřovat. Domnívají se, že mohou věřit, až ten druhý předloží důkaz. A tak si pořád nevěříme, bojíme a čekáme na jistoty a důkazy, dokud někdo nezačne sám za sebe dávat šance a odvážně čelit dalším případným zklamáním, nedostaneme se ze začarovanýho kruhu, obav, pochyb a zranění. Zranujeme už tím, že odmítáme dát šanci věřit. Jsme na tom stejně. Soucit s příběhem druhého nám umožní vystavit se nebezpečí dalšího zklamání, ale právě tímto dát šanci dalšímu člověku k průlomu, ke změně. Zklamání je jedním z prožitků na zemi. Vychází z vlastnosti očekávání, lpění a z domněnek. Takto je a bude. Kdo nic nečeká, skoro nic nemá. Kdo očekává, může být zklamaný, ale současně dává šanci. Ideálně je zkoušet to, věřit, připustit variantu zklamání, ale postavit to na důvěře. Pokud někomu primárně nevěříte, vysíláte na nej energii, neumožňující jeho důvěryhodnost.

 

Porozumění příběhu druhých

Oni jednají přes svá zklamání, jako každý. Jak si máme dát vzájemně důvěru, když se všichni bojíme, jsme zklamání a hledáme ujištění?