Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dohody sama se sebou

Dohody sama se sebou

MVDr. Simona Müllerová, 4. února 2015

Dlouhodobě řešíme v poradenství úmluvy, dohody… .sliby, co člověk uzavře sám se sebou. A tím se pak na celý život omezí v některé z oblastí. Obvykle ty dohody se sebou uzavře dítě v nějaké stresové situaci. Na mém osobním příkladu vám ukážu, jak to vzniká, abyste to pochopili. Následně prosím, pokud, chcete, abyste si opakovaně řekli, že rušíte všechny dohody se sebou, sliby a úmluvy, které jste si dali a které vás omezují ve zdraví, lásce, štěstí, prosperitě, partnerství a které vás odklonily od původního Vyššího záměru a Smyslu vašeho života. Řekněte si, že se vracíte na původní cestu nejlepšího úmyslu. Uvidíte v sobě možná tah na jednu stranu.. Uvědomte si, že to je setrvačnost…zvyk. Když mi bylo 8, dostala jsem jezevčíka Betynku. Venčila jsem ji sama. Samozřejmě neposlouchala. Přeběhla silnici a přejelo ji auto, před mýma očima a očima mámy. Máma plakala celou noc a den a půl jí dýchala do tlamy. Chtěla ji oživit. Já jako 9ti letá jsem to prožívala méně, ale udělala jsem zásadní dohodu sama se sebou, že toto už se nikdy nesmí stát! A můj další pes bude poslušný. Dostala jsem druhou Betynku, jezevčíka, a pak jsem si nechala její štěně. Bylo mi 10. Vycvičila jsem ty psy tak, že na povel sedali, lehali, vyběhli na 200m daleko !!! Na dvouproudové ulici s travním porostem uvnitř byly vycvičené (Bety a Andy) tak, že já jsem stála na jedné straně dvouproudovky, ony seděly na druhé. Na povel “dobrý“ vyběhly a vzorně seděly před dalším jízdním pruhem !!, na další „dobrý“ vyběhly. Plně respektovaly i obrubníky kdekoliv a nikdy se nepřesunuly na druhou stranu bez povelu DOBRÝ. Stal se ze mě kynolog, výcvikář a moji ABT za 20 let seděli bez vodítka na výstavě psů mezi tisíci psy a nehnuli se a já šla pro kávu… Tato dohoda sama se sebou mi nezpůsobila omezení, nebo o něm aspoň nevím. Ale chci říct, že jsem v emoci ze ztráty prvního psa a v emoci z plačící mámy udělala radikální prohlášení, které ovlivňuje můj život doteď.

Je otázka, kolik jiných ještě mám, o kterých nevím, a proč se přes některá témata mého života nedokážu přenést tak rychle a úspěšně, jako přes jiná. To je námět na zamyšlení pro vás a na cestu k osvobození. Já jdu hned teď odříkávat…a zbavovat se toho, co si už nepamatuju… S.M.

------------------------

Korektura textu: MVDr. Dagmar Peterová, homeopatie, SRT, karma, adaptační techniky v Českém Krumlově, mobil: 721 812 835, e-mail: peterovad@seznam.cz