Jdi na obsah Jdi na menu
 


Emoční svědění

Staphysagria  má křivdy, ponížení, urážku a obětování se někomu a nevyjádření svého názoru; obvykle jednou za čas bouchne jako papiňák, protože už je přetlakovaná. Toto emoční přetížení se projevuje svědivostí po celém těle a hodně kolem první čakry čili pohlavní orgány a řitní otvor,

Lycopodium má svědivost také po celém těle i na genitáliích, přetížení jater a žaludku, z potřeby řídit věci po svém a přitom strachu řídit, pokud je na jiném území a ne doma mezi svými nejbližšími.

Lycopodium je velký lék ledvin, patří mezi velký homeopatický lék a používá se velmi často. Dávám ho jako hlavní lék na onemocnění ledvin jater a žaludku, v ledvinách je životní síla, která se vyčerpává strachem. Podle starého karmického zákona se nabila vitální síla do ledvin den a jednou provždy.  A když se vyčerpá, tak je konec. Podle nových karmických zákonů od roku 2000 se dá vitální síla pomocí ledvin obnovit. Můžete jít tam vkládat svýma rukama, požádat pomocníky, průvodce, zdroj, Boha, a starat se o pitný režim a doplnit si například lichořeřišnici ,zlatobýl, Berberis a jiné.

Staphysagria je v rámci těla velkým  lékem močového měchýře, ve kterém se shromažďují energeticky a následně i hmotně, v podobě různých zánětů a močení, naše křivdy a marnosti.

Obě homeopatika se tedy týkají močopohlavní soustavy, a to především v úrovni 2. čakry, kde jsou také vztahy a naše konání v rámci vztahu, náš motor konání. Do druhé čakry patří právě i vzteky, žárlivost a různé expanzivní chování mezi lidmi, ale nemusí být jen negativní, může být právě i zdravě tvořivé a vybíjet pocity, které by nám jinak způsobili onemocnění. Další z projevů onemocnění močopohlavní soustavy je téma :  UŠI

Problematika uší souvisí se slabostí ledvin a záněty v uších souvisí s problémem v ledvinách nebo pohlavní soustavě. Pokud je v uších hlen, pak musíme hledat spojitost se slinivkou a slezinou a tedy i rodinou a směřováním péče. Je péče pouze fyzická, hmotná a nebo je také péče emoční??? Abychom se problému skutečně zbavili, je potřeba pracovat v souvislostech a hledat kořen, i když dosáhneme úlevy podáním antibiotika nebo analgetika, nevadí, protože v úlevě se můžeme lépe zaměřit na téma. Člověk ovládaný bolestí nebo posedlý svědivostí, nemá sílu ani chuť dělat sebereflexi nebo smysluplnou terapii.

V rámci tématu si můžeme ale také přejít do páté čakry, naslouchání vnímání a to jak ode mě ven tak venku ke mně, a pokud jde o zvířata, pak je potřeba zohlednit energetiku rodiny, v jakém prostředí jsou co se tam odehrává A co ukazují svému pánovi, který pocit otazník kterou situaci? Které téma?

5. čakra je také o komunikaci a vyjadřování a to všechno souvisí s veškerým onemocněním, protože pokud neumíme sobě nebo druhým pojmenovat svůj pocit, zůstává v nás uvízla energie, energie neteče svobodně, orgány trpí energetickou i hmotnou podvýživou nebo nahromaděním zbytku, fungují hůř a máme problém. Se psem nebo se sebou