Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. čakra

24. 1. 2023

znak Shanti        

uložení: střed čela mezi obočím, důležitá pro rozvoj JASNOVIDĚNÍ; zaznamenává celý náš život jako film.. umožňuje přijímat obrazy z duchovního světa, uzřít budoucnost svou i druhých a uchovává obrazy ze životů minulých

mantra: KŠAM

obecně: inspirace, spojení s Vesmírem, vnitřní zrak+sluch..esoterické schopnosti

emoce: touha/nechuť vidět duchovní svět, nezávislost na materiálních věcech, vnitřní štěstí, pravá spokojenost, fanatik, povýšenost, pýcha, manipulace, chybějící sebevědomí, snadná zranitelnost, nedostatek disciplíny

strachy: obavy z budoucnosti či naopak, strach před úspěchem, strach podívat se do svého nitra a vynést na povrch své strachy

orgány: uši, oči, dutiny, malý mozek, nervový systém

6m.gif

mudra šankh – mudra mušle

 

PRÁVO  VIDĚT: Toto právo je zničeno, když je nám řečeno, že to, co vidíme, není skutečné, když jsou věci s rozmyslem schované (např. otcovo pití) nebo není-li šíři naší vize porozuměno. Když to, co vidíme, je odporné, děsící nebo odpuzující něčemu  jinému co vidíme, může se ovlivnit naše fyzická vize tím, že uzavřeme třetí oko.

 

AKTIVACE 3.oka: prospívá mu čistá, organická a čerstvá strava, která jej pomáhá čistit a udržovat činné

Kameny:

AMETYST (uklidní a uvolní), AZURIT (uvolní strachy z minulosti), SUGULIT (strachy z nynějška) a CHRYZOKOL (poučení z těchto obou strachů).

V Atlantidě bylo za důležité udržovat 3.oko čisté a činné. Pokládali kameny na oblast této čakry a vysocí mágové, kněží a kněžky i další zasvěcenci prováděli čištění denně. Také přijímali do čakry sluneční záření při západu Slunce.

 

Věty pro léčení a harmonizaci 6.čakry:

uvědomění…, zbavení….

Uvědomuji si své chyby a možnosti. Vidím, kdo a co mě omezuje a jak jsou tato omezení zbytečná a škodlivá. odpoutávám se od všech omezujících energií a vlivů. přijímám jen Božské světlo a Božské vedení.

Já …. si odpouštím, přestávám se trestat a přijímám zodpovědnost sama za sebe. Jen Boží vůle je mým vůdcem a Boží Světlo je v mém těle, duši a duchu.

Jsem sama sebou na Zemi, v rodině, v práci a pravda je nade mnou. Přijímám sama sebe se všemi svými chybami a přibližuji se Bohu a čistotě. Přijímám následky mých myšlenek a mých rozhodnutí. Prosím o čistotu a odpuštění, prosím o správné nasměrování a načasování a přijímám ho.

Já …… se odpoutávám od všech omezujících sil, zbavuji se vlivů a otisků veškerých temných sil a manipulací. Končím s podřizováním se temnu a zlu. Ukotvuji se na Zemi a ve Vesmíru jsem svobodná a bezpečná. Jen Boží světlo se mě dotýká a já odpouštím všem a odvolávám všechny temné a omezující síly z mého života.

Vím, že jsem pevná a stabilní a bezpečná ve svém životě a v těle.

 

Ostatní:

Zasloužím si své esoterické dovednosti, přijímám je a plně rozvíjím a používám ve svém životě i svých terapeutických činnostech.

Přijímám a plně používám svou intuici.

Používám intuici, abych našla příčinu - abych zjistila, které myšlenky mne blokují.

Používám intuici a rozumím procesu, kterým právě procházím.

Vidím krásu života kolem mě.

Plně využívám své intuice a schopnosti vidět jasně.

Odpouštím staré křivdy a jsem otevřena novým možnostem (zelený zákal).

Jsem chápající a těším se na světlou budoucnost (šedý zákal).

Věřím tomu, co slyším, a to pomáhá mému životnímu procesu (poruchy sluchu).

Vím, že nejsem sama, a s tímto poznatkem si mohu odpočinout (bolest hlavy).

Dívám se, co je potřeba udělat, a věřím v sebe a své schopnosti (migrény).

Vidím možnost, jak žít v harmonii.

Důvěřuji ve svou intuici a přijímám krásu svých myšlenek a snů.

Uznávám, že mne má intuice vede správným směrem.