Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. čakra

24. 1. 2023

znak Hart           

uložení: střed hrudníku za hrudní kostí; důležitá pro rozvoj JASNOCÍTĚNÍ

mantra: JAM

obecně: láska, vztahy, přátelství, milovat sám sebe a ostatní, svoboda v projevu; hranice, kontakt, intuice

emoce: láska, naděje, odpuštění, soucit, senzibilita, lidskost, ochota pomoci, přívětivost, náklonnost k dobru, touha po všestranné harmonii, přemrštěná kritičnost, vlastnické nároky, žárlivost+zášť, závist, zármutek, vztek, sebelítost, neschopnost přijmout pomoc, závislost nebo posedlost ve vztazích; neschopnost odpustit; stálé pocity křivdy, lítosti, zloby.. z minulosti.. ; setrvávání ve vztazích, které jsou emočně chabé, nebo již „vyhořelé“

strachy: ze selhání, zklamání, z dávání/přijímání lásky, ze samoty; strach, že nejsme milováni nebo naše mylné přesvědčení, že si lásku nezasloužíme; strach dát najevo své city; pocity viny, když nejednáme láskyplně

orgány: hrudní páteř, horní končetiny, srdce+oběh.systém, plíce, kůže

 

4m.gif mudra lotosu – mudra čistoty srdce

 

PRÁVO  MILOVAT  A  BÝT  MILOVÁN: V rodině může být toto právo zestručněno, když se do lásky vloží podmínky. Tím je ohrožena sebeláska dítěte. Právo milovat je zničeno v rasových sporech, v dominanci jedné kultury nad jinou. Ve válkách se vytváří nesnášenlivost mezi skupinami. Když je nám ublíženo, nebo jsme odmítnuti, často pochybujeme nebo omezujeme své právo milovat a následně uzavíráme

 

 Věty pro léčení a harmonizaci 4.čakry: Zbavení se…, odpuštění…

zbavuji se strachu z volnosti a svobody. vždyť svoboda je to, po čem toužím celé své životy. Dávám si svobodu a přijímám ji do všech svých životů.

zbavuji se potřeby důležitosti, zbavuji se závislosti být významná pro své okolí. jsem především důležitá sama pro sebe.

zbavuji se touhy rozhodovat o životech druhých.

jsem zbavená sebetrestání.

jsem zbavená manipulace a přijímám svobodu, lásku a úctu. jen pravá láska je bez podmínek, ničím neomezená. je svobodná a je. Je všude a vším. Je odpuštěním. Odpouštím si. Osvobozuji se.

Odpouštím všem i sobě všechno, co jsem považovala za špatné a nespravedlivé.

Uvolňuji všechnu bolest, smutky, strachy a nenávisti, které jsou ve mně. Všechny je odkládám a naplňuji se nově láskou k sobě i všem zúčastněným.

Láskou naplňuji veškeré své negativní náboje, porážky a neúspěch. Jsem jim vděčná za poznání, neboť bez nich bych nepoznala, co je láska, vítězství a úspěch.

Naplňuji se pocitem lásky a radosti a transformuji na Světlo všechny pocity nelásky, nenávisti, zloby, vzteku, pohrdání, nepřátelství.

Zbavuji se sobectví. přijímám skutečnou lásku. Já ….. jsem zbavená strachu z lásky. přijímám skutečnou lásku a žiji ji. přijímám její následky  a hrdě je nesu. Mám sílu žít lásku, přijímat i dávat. ztotožňuji se s láskou. Nacházím svůj klid a vnitřní mír. jsem vším a setrvávám v klidu a v sobě.

můžu vše, co budu chtít. bůh mě vede.

jsem povznesená nade vše. spočívám sama v sobě a nalézám v sobě jistotu.

Prosím, ať láska naplní všechny mé životy M, P, B.

Prosím, ať láska zaplaví všechny mé předky, souběžníky i následovníky, a je-li to Boží vůle – i všechny jejich životy. Ať uzdraví vše, co právě dnes může být takto uzdraveno.

Prosím, ať Boží Láska naplní všechny mé buňky až na úrovně atomu, a uzdraví všechny příčiny i následky disharmonií do míry, kolik je právě dnes dovoleno, je-li dovoleno.

Přijímám lásku k sobě a radost ve svém srdci. Jsem otevřena všemu životnímu požehnání.

Přijímám a projevuji bezpodmínečnou lásku k sobě i ke všem zúčastněným.

Vím, že pokud chci někoho milovat, musím nejprve milovat sama sebe. Miluji samu sebe bezvýhradně a bezpodmínečně. Přijímám čistou lásku sama k sobě. Mám se ráda a respektuji se. Jsem ochotna a schopna volně dávat a přijímat lásku. Jsem otevřena přijímání a dávání lásky a radosti. Zasloužím si lásku a úctu od sebe i od druhých. Jsem otevřena radostem života a zcela se miluji a odpouštím si.

Přijímám čistou lásku a odkládám manipulaci.

Uvnitř mé bytosti jsem laskavá a plná porozumění. Vím, že mou pravou podstatou je láska.

Mé srdce je otevřené lásce.. Sebe i ostatní bezpodmínečně miluji a jsem pro ně oporou.