Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kolika

24. 5. 2023

Pokud má kůň koliku, kromě procházení a pohybování, je potřeba mu štětinatým kartáčem rozčesat břicho, ale také páteř a střední energetickou dráhu po páteři a po břiše. Břišní dráha se týká hormonů a hřbetní dráha se týká nervové soustavy, povrchové nervové receptory, které přenášejí Impuls do vnitřních orgánů a ředí podněty – bolestivost. Kromě toho se v krvi přenáší do místa problémů kyslík a homeopatika a byliny, které dostane do tlamy, a současně prokrvením se odvádí problematika. Koně jsou další zvířata, která velmi silně somatizují potíže svého pána a častěji než potíže území, staré paměti pastviny, nebo ustájení. Pokud jde o koliku, je potřeba se zamyslet, kde máme v sobě potlačené vzteky a ponížení, bezmoc a marnost se vzteklým nábojem nikoliv s lítostí a stažením se, ale agresivní ne vyjádřenou energii z jakékoliv části našeho života – Tím myslím majitele. Sebereflexe a spoluúčast je velmi důležitá a můžeme si položit otázku, koho je ten příběh, který můj kůň somatizuje.

Heřmánek
Akát
Pelyněk - u pelyňku je velmi důležité dát pouze na špičku nože a louhovat pouze 30 vteřin, aby byl chuťově velmi příjemný jako drenáž žaludku, střev a jater.  Pelyněk se používá  pouze tři týdny a potom pauza. Což je velmi vhodná terapie pro majitele a pro koně.

V akutní fázi podáváme čaje a homeopatika doslova po minutách a s ustupujícími příznaky prodlužujeme interval podání, homeopatické kuličky sypeme na pysk nebo za noříme do malého sousta jídla, pokud ho ovšem koník příjme a může přijmout.
Magnesia phos 15
Colocynthis 15
Cuprum 15..
Léky proti křečím lékárna obvykle nabízí pouze nižší potence, ale na křeče potřebujete potenci vyšších, ideálně 30 CH, takže je potřeba homeopatika rozpouštět, můžete dávat kuličkové podobě i rozpuštěné
Schusslerovy soli 7 -  do vlažné vody pod jazyk nebo na pysk vnitřní strany.

Opium 200 -  další protibolestivé homeopatikum A pokud ho máte v nich i potenci tak roztřepejte 20ti  údery jedné ruky do druhé (viz sekce Homeopatie - Potence homeopatik )
Coffea stejně tak

V akutní fázi v různých bolestivých se doporučuje pouze pomalý pohyb, pomalá chůze, jakmile vlivem homeopatie nebo bylin případně veterináře a analgetik kolika ustoupí, zvolna zvyšujeme pohybovou zátěž. Když je koník zdravý, zvolíme klus, který symbolizuje přeplavání a máme vědomou objednávku odstresovat sebe a koně od tématu, kterou somatizoval do břišních potížích. Budete se tedy natřásat podle techniky Levina, aby setřepal ze sebe starý stres, aniž byste přesně věděli, jestli je z vašich šesti let nebo devíti měsíců koně atd. Ať je to co je to, ať je to kde je to ,odejde to .. Můžete také poplácávat koníka a sebe ideálně dlaní kterou máte ve tvaru lopatky - je to vibrace, která tkáně dá do pohybu .. tkáně a orgány.. A ENERGII BLOKU