Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč nás školí islámský stát

13. 10. 2015

Proč nás školí islámský stát

Autor: Martin Zuran

Text:

Hovoříme o dobrých vztazích a dobré rodině. A není toho dobra nějak moc? Ale jaká dobrá škola, když nás jen připravuje na to, jak nejlépe zapadnout do nefunkční společnosti? Jaké dobré vztahy, když jsou jen kupčením a manipulací? Jaká dobrá rodina, když žena není ženou a muž mužem? Vždyť rodina dávno podlehla ideálům této doby. Stala se nefunkční, protože nevychovává. Je jakýmsi klišé a to naše rodinkaření vede jen k tomu, že jsme se na Zemi přemnožili jako králíci, kteří rozdupou a sežerou kdeco.

 

Základním atributem rodiny nejsou totiž děti, není to ani pokrevní příbuznost. Základním atributem rodiny je láska. Láska nikoliv moc. Láska, která je moudrá. Láska, která umí projevit svou sílu a říci ,, NE,, , které je větší pomocí a základem do života pro klid a pohodlnost stokrát řečené ,, ANO ,,. Láska, která vede k poznání sebe, k rozvoji citu, vnímání, harmonie a nadlidské spravedlnosti, kterou by třeba křesťanství nazvalo Bohem.

 

Jinými slovy lze říci, že ve společnosti chybí láska. A ve společnosti chybí, protože zmizela z rodiny. A v rodině není, protože zmizela v člověku. A člověk? Ten dávno neví, co je zač. Zbylo prázdné slovo, které kdysi znamenalo Láska = Bůh ( život, absolutno, vesmír…). Tedy nejvyšší harmonie, tedy to, o co by měl člověk ve svém životě usilovat. Žít tak, jak se má a ne tak, jak chci, jak mi to zrovna vyhovuje.