Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 24.9.2014

Středa 24.9.2014 - den kání a citů, den lidí a Země.

Lidi si uvědomí city a pocity a omezení, kterými prošli, nebo v jejichž jsou zajetí: zvyky, ohledy na druhé dané společenskou morálkou, popírání sebe ve prospěch vnějšího zdání..uvědomění si, jak jsme ublížili sobě a druhým tím, že jsme popřeli sebe sama, aby se neřeklo...aby to vypadalo....aby si na nás někdo nestěžoval.

 

Den hlubokého sestupu do nitra, do ublížení způsobených sebou nebo někým, kdo popřel své já, svou lásku, svou touhu...ať jde o studium, práci, partnera...uvědomění si sebezmanipulování vlivem společenských měřítek.

Ukáže se síla historických pravidel, kdy syn dědí řemeslo i proti své vůli a talentu, bere si ženu, má vztah kvůli postavení, vybírá ženu podle společenské vrstvy nebo zabezpečení.... Neodmítne na základě "pomáhej bližnímu", ale výběr, komu pomůže, je daný tím, jak to vypadá.

 

Den tíživých citů a pocitů umožní moudrým nahlédnout do svých hlubin, kde je jejich pravé já, které opustili.

Už ani nevědí, kdy je vhodné se omluvit sobě a všem, každému, koho jsme odsoudili, odmítli, neocenili, včetně a především sebe, protože jsme se drželi pravidel druhých.

Angíny, chrapoty, rýmy jsou rozpuštěné paměti bolesti a nespravedlivého potlačení sebe vlivem vzorců společenské líbivosti.

 

Změna prováděná kvůli někomu je nižší krok, ale buďme vděční i za něj.

Změna prováděná pro sebe je krok svědčící o vyšším vývoji.

Někde se začít musí, takže i motivace někým druhým je dobrý začátek.

Úcta k sobě a k životu je ale poznat podle toho, že o sebe pečujete, pracujete kvůli sobě a tvoříte týmově, říkáte pravdu, nekradete...kvůli sobě. V morálce, ne že to řekl táta, nebo je to trestné... a tak je to se vším.

Najít ta nejlepší pravidla uvnitř sebe a dělat je pro sebe.