Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozbor dnů 14 a 15.10.2014

14. 10. 2014

Rozbor dnů 14 a 15.10.2014

Dospělí lidé si chtějí udělat "věci" po svém, mít svobodnou volbu, výběr. zejména proto, že geneticky a výchovou nesou vzorec, že neměli volbu (výběr školy, trávení volna, výběr partnera, oblečení..) Tisíce let se mladší generace podřizovala starší.

(Velká chyba je silný protipól u malých dětí, jejichž rodiče jim nevymezí žádná pravidla, respekt k autoritě, dokonce si 2-leté dítě vybírá oblečení, jídlo, kdy odejde odněkud atd., malé dítě nemá prožitek, zkušenosti, souvislosti s tím, když volí hranolky a umělý nápoj... rodiče jsou otroky dětí a viditelně je poslouchají a nemají respekt.)

 

Máme tedy dospělé v opozici k autoritám, ve vzdoru, nebo bez vlastního názoru.

A pak máme vyrůstající generaci bez úcty k druhým.

Obě varianty se nepodřídí názoru druhých.  Buď to neumí, malé děti, nebo si kompenzují nedostatek svobody z mládí- velcí.

 

Dnes a zítra jsou dny, kdy můžete sladit osobní plán s božím. Požádat, abyste se vzepřeli v pravý čas, na správném místě, správné oosobě, a  abyste se prosazovali smysluplně, ne vzdorovitě obecně skoro všemu.

Slabí jedinci autoritě ustoupí a potlačení kompenzují sebedestrukcí... nepijí vodu, protože se to má, nevyhoví partnerovi, když si na něj troufnou, zatímco na šéfa, otce, matku...ne, dělají nezdravé, nevhodné činnosti jako důkaz, že mají volbu svůj čas trávit po svém.

Místo cvičení kouří trávu, sedí hodiny u pc, protože Autorita řekla, že cvičení je zdravé.

 

Dny vedou k novým pravdám o sobě, novým volbám chování, výběru činností, postojů, umět autoritu přijmout i odmítnout, klidně sebevědomě se autoritě postavit, vědět, že zásadní je, co prospívá mně. Ať je to můj názor, nebo názor někoho jiného.

Osobní názor, životní filozofie se tvoří na základě mnoha názorů mnoha různě významných lidí. Proto bude každý jedinečný, i když si svůj životní postoj poskládá z názorů více autorit. Není špatné dělat věci, žít život podle někoho dalšího, pokud nám v tom je dobře! Pocit vlastního prospěchu, dobrý pocit ze sebe, je hlavní kriterium výběru názoru, postoje, činnosti.

 

Dva dny měňte názory, vzdorujte správně!

I sobě, tam, kde máte chybný zvyk!

A najděte nová řešení do zítra večera!!!

 

Korekce MVDr. Dagmar Peterová