Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové pravdy pro mozek

27. 5. 2014

Nové pravdy pro mozek

(dodatek ke kurzu jmen, k pentagramu a návod na nový životní styl)

MVDr. Simona Müllerová

Korekce, Ina Pokorná

 

Pomocná homeopatika (ředění není nezbytně nutné dodržovat, homeopatika se mohou cucat, nebo pít, četnost podání je úměrná závažnosti problému. Čím větší problém, tím častěji se cucá)

Calcarea carbonica 30ch – strach ze změn, strach z nového, strach zapojit se do skupiny.

Kalium carbonicum 3O ch – přílišné dodržování předpisů, norem, skupinových nebo rodinných zvyků.

Rhus toxicodendron 30 nebo 200 ch – vykročit, rozpohybovat se, dovolit si odejít z omezující rodiny.

China 30 ch – vymýšlení problémů a přemílání o nich ve dne i v noci, nezávisle na věku.

Selenium – vymýšlení problémů a přemílání o nich v noci zejména, straších opotřebovaných těl.

Arsenicum album – strachy o cokoliv, zdraví, peníze, rodinu, vymýšlení ohrožení a následně rituály vedoucí ke svému zabezpečení.

Lycopodium – nervozita, strach o pozici v rodině nebo v práci, projevuje se drbáním zejména odpoledne a v noci.

Argentum nitricum – strach o budoucnost, strach jak budu vypadat, jak to zvládnu, dělá mnoho činností najednou s minimálním efektem.

Gelsemium – unava, strach, tréma, paralýza. Nemá sílu se pohnout a něco dělat.

Carbo vegetabilis– unava, chlad, vyčerpán, nemá sílu něco dělat.

Phosphoricum acidum, unvava, vyčerpání, původně Šťastných a aktivních lidí, vyčerpání především z nenaplněné lásky nebo péče o člena rodiny.

Nátrum muriaticum – uzavřený, protivný, rýpavý, negativistický, líný inteligentní, neschopnost začlenit se do kolektivu a konat, aktivně tvořit podle evolučních pravidel.

 

Mozek přijal za své pravdy vzorce, které mu byly určeny geneticky, plánem duše nebo výchovou rodičů. Je to stroj, který nás řídí podle pravidel, která mu byla dána. Abychom se mohli aktivně účastnit radostného evolučního tvoření a zlepšit všechny aspekty své osobnosti a života musíme dát mozku nové pravdy.

Vložit nové pravdy je snadné, ale používat je a věřit jim je už těžší, proto potřebujeme pomůcky v chemismu těla. Starý chemismus nás vede k opakování starých vyhodnocení a postupů. Pokud staré postupy nepřinášejí radostný vývoj a štěstí, jsou to postupy špatné.

 

Přechod do 5dimenze, ve kterém se lidstvo právě nachází, je založen na pozitivním programování a pozitivních pocitech.

 

Kromě čaker máme v energetickém systému těla také pentagram a meridiány.

 

Potřebujeme přepracovat chemismus těla. Začneme vědomým opakováním a vědomým nacítěním se.

 

První čakra mezi konečníkem a pohlavními orgány, tmavočervená, stanoviště, výchozí bod, teď a tady. Přijímám se teď a tady s tím co mám, teď a tady.

Dávám vědomý příkaz mozku a buňkám k radikálnímu sebepřijetí. Toto je výchozí krok, abychom se mohli změnit, přijmout situaci, ve které se nacházíme teď. Tato situace je následkem karmy – zákon příčiny a následku z min. životů a tohoto života, následkem genetické paměti předků, následkem vzorců myšlení a konání, které nám byly vnuknuty jako pravda v dětství. Pokud tomu porozumíte, máte velkou šanci vyjít z kruhu. Terapie, energie evoluce, homeopatika, nás zbavují starých vzorců a umožňují nové uspořádání. Nové uspořádání, nové pravdy, musí být určitou dobou pod vědomou kontrolou, vědomým opakováním a vědomým výcvikem, než se stanou novou každodenní zvyklostí a základním principem.

 

Druhá čakra – oranžová pod pupkem – nápaditost, činorodost, akceschopnost, dotažení do konce, vůle, odvaha, sexualita. Zdravá sexualita podporuje snadný a efektivní výkon v dalších oblastech života. Patří k zemským prožitkům, stejně tak, jako malá každodenní práce i velká díla. Každý člověk musí těmito prožitky projít, aby dosáhl své celistvosti.

 

Třetí čakra – kdo jsem, jak se u toho cítím, žiji svoje pravdy, nebo pravdy skupiny, ve které se nacházím? Co je moje pravda, co je pravda mých rodičů, co je pravda mého guru, jaká je moje vlastní cesta. Dovolim si vybrat si malé dílčí pravdy od druhých lidí a vytvořit si svůj vlastní postoj, dovedu ho obhájit, cítím se v tom, co dělám šťastný a svobodný? Proč se necítím šťastný a svobodný? Co můžu udělat, abych se cítil štastný a svobodný? Proč to nedělám?

Jaké vzorce mi brání dělat věci, které vedou k mé spokojenosti. Pokud viníte své okolí, rodiče, šéfa, kolegy, partnery, politiky, pak nechápete principy života a dobrovolně jste loutkami v jejich hrách a jejich obětí. Můžete ale vzít život do svých rukou a začít ho aktivně měnit denní disciplinou. (dost čechů má denní disciplinu v litování se, stěžování si, výmluvách a odkladech- žijí-li tyto negativní aspekty své povahy, znamená to, že stejně silné mají pozitivní aspekty – zákon rovnováhy – ale zatím je nepoužívají. Dovoluji si použít pozitivní aspekty své povahy.

Když dokážu tvořit negativa stejně dobře dokážu tvořit pozitiva.

Pomůcka – pentagram

Při přetváření pocitů použijeme jako pomůcku pocity známe, které umíme dobře navodit a dobře rozvíjet . známe hlad, uspokojení jídlem – násl. Pocity blaženosti, nebo nelibosti po pozření nějakého jídla. Toman: „správné jídlo je takové jídlo, po které je vám lépe, než před ním.“

Ruka levá patří k elementu země, téma rodina, péče, pozornost, chuť sladká. Když se budete přeprogramovávat v nových zvycích, spojíme to s chutí sladkou.

Příklad: Z paměti buněk vytáhneme pocit, kdy jsme se cítily přijatelní, zahrnuti péčí a pozorností, nebo blaženě spočívající doma s lidmi, které máme rádi. Sníme něco sladkého, v těle se začne vytvářet chemismus a vy budete upevňovat vzorec spočinutí v péči a pozornosti propojený se sladkou chutí s vědomým, že směřujeme k zakořenění pocitu spočinutí péče a pozornosti. Ten pocit se stane výchozím bodem pro jeho další rozvoj v aktuálních podmínkách. Další podpora zakořenění a rozšíření pocitu je pohled na barvu žlutou, nebo hnědou, oblečení v těchto barvách vnímání těchto barev. Stačí si třeba jen vzpomenout na pocit, když jíte a čicháte k něčemu sladkému.

 

Levá noha je nohou saturna, řádu, kariéry, dodržování předpisů, osvobození se od lpění. Patří k ní barva stříbrná, nebo modrá, prvek kov. Chuť kyselá. Budeme zakořeňovat nový řád v denních zvyklostech a aktivovat v sobě kariéru. Vzpomenete si, kdy jste byli disciplinovaní, kdy jste denně cvičily, kdy jste se cítili finančně zabezpečeni. V rámci rezonance, zrcadlení se můžete podívat, jak vypadá člověk s každodenní disciplinou, člověk, který má svou kariéru, je finančně zabezpečený a cítit se v osobním i pracovním životě svobodný. V rámci celé karmy i v rámci celé dědičné informace jsme rozhodně prošli fázemi kariéry, radostné práce, finančního zabezpečení a denní disciplíny. Požádáme mozek a buňky, aby si vzpomněly na ten pocit. Pocit upravíme tak, jak bychom se u toho chtěli cítit. K tomu si dáte něco kyselého a budete se dívat na špičaté kovové, modré nebo stříbrné předměty. Kyselá chuť podporuje kreativitu osvobození se.

 

Noha pravá, noha citů, vcítění, začátků, konce, odvahy a vůle. Proto se říká, vykročíme pravou nohou. Barva černá a bílá. Chuť slaná. Rozhodneme se skončit se starými návyky, vytáhneme z paměti pocit, kdy jsme překonali sami sebe, třeba tím, že vezmeme do ruky žábu. Na začátku se vždycky najděte malé a snadné ukoly, abyste se při překonání mohly pochválit. Začít věci nově a jinak je nutné dělat po malých kouscích, např. si zamícháte kávu levou rukou, doma si obujete boty obráceně. Do fitka si dáte tričko naruby. Malé ukoly zvládne každý, pochvalou se podpoříte a zkusíte vykročit k větším. Silné osobnosti si můžou dát úkoly těžké, ale všeobecně to nedoporučuji. Pravá noha nám umožňuje vodním elementem rozpustit a nově vykrystalizovat naše povahové vzorce – široká sklenička vody, do ni nasypeme kuchyňskou sůl, přelijeme ji vodou a vložíme přání nebo úkol. Např. moje akceschopnost. Během hodin nebo dnů začne sůl krystalizovat. Podle rychlosti tvorby krystalů poznáte, jak rychle se měníte, podle dokonalosti obrázků, které vytvoří sůl poznáte, jak jste čistí, nebo kolik máte problémů. Sůl můžete vyměnit a vytvořit znova po libovolném čase. Je to stará učinná metoda, nepřímého čištění těla a duše.

 

Pravá ruka patří dřevu a větru barvě zelené, analýza, syntéza, organizace, nápaditost, smysl pro humor, rychlé myšlení. Chuť hořká. Vzpomenete si, kdy jste byli nápadití, kdy jste něco perfektně zorganizovali, jaký jste u toho měli pocit, nebo kdy jste byli fakt vtipní. Tak a ještě lépe to chci. Tak a ještě lépe to objednávám. A opět spočinete v čichání, jídla, pití něčeho hořkého, barvě zelené a budete vzpomínat a obnovovat pocit, kdy jste měli velký smysl pro humor nebo skvělou nápaditost atd.

 

Hlava – element ohně, barva červená, teplo a žár, radost, štěstí, splněná přání, chuť pálivá, vzpomenete si, kdy se vám něco snadno dařilo, kdy jste byli zamilovaní, měli jste pocit, že neexistují překážky, že zvládnete cokoliv. Dáte si chili, zaktivujete svůj vnitřní oheň a uděláte radikální prohlášení – DOKÁŽU TO.