Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úskalí zamilovanosti

3. 2. 2015

Úskalí zamilovanosti

MVDr. Simona Müllerová
Korekce, J. Ina Pokorná
leden 2015
 
Zamilovanost je chemický proces, kterému nejde odolat žádným rozumovým nebo volním postojem. Je to proces, který spouští vyšší síly kvůli vyššímu změru, aby spojilo dva lidi, kteří spolu mají karmu, zkušební vývojovou lekci, aby se od sebe nemohli oddělit, aby si lekci spolu museli dožít. Proces zamilostavnosti je zdravý, léči tělo i duši, pomáhá překonávat překážky. Může se vymnkout z rukou a způsobit, že kvůli touze být s druhým opomente práci, nebo své koníčky a svoji svobodu. Může se stát, že chcete žít pro druhého, být s druhým je jediný smyls vašeho životga. Tím samozřejmě neplníte vyšší záměr spojení dvou lidí. V době zamilovanosti zákonitě dochází k touze po celistvosti. Zamilovaný se domnívá, že celistvý je pouze při společných dotycích, nebo blízkosti toho druhého. Následně vzniká další potřeba celistvosti a sblížení se a spojení s tím, do koho jsme zamilovan í a to se projevuje touhou mít dítě. K dítěti se spojí geny dvou zamilovaných , vznikne nová jednota, celek, kdy zamilovaní se domnívají, že prostřednictvím dítěte bude jejich láska, jejich geny pokračovat navždy. Místo toho, co by vytvářeli celistvost každý v sobě sám, rozvíjením a sebepoznáním, místo toho, že by celistvost vytvářeli tvořením vztahu muže a ženy vzájemným doplnováním se, sebepoznání prostřednictvím partnera, chtějí vytvořit dítě. Zamilovaní nechtějí vytvořit sebe sama. Nechtějí vytvořit harmonický vztah na zálkladě sebepoznání, seberozvoje. Chtějí se stát bohem, tvořitelem, a ze sebe a z partnera stvořit novou jedinečnou bytost, symbolizující je oba. 
Samozřejmě, že pro dítě je dobre, když vznikne z lásky, nebo zamilovanosti. Lepší, než když dítě vzniká jako součást společenského plánu. 
Problém je v tom, že ne každá zamilovanost znamená, že partneři jsou vhodní, že jsou perspektivní na dlouhodobý hamroniký rozvíjející se láskyplný vztah. Zamilovanost může být skutečně pouze nutnou chemii ke spojení lidí, kteří musí dožít karmui. 
Po čase zamilovanost odchází, a přichuází skutečná láska, nebo zvyk nebo rozchod. Pokud zamiovanost přejde ve skutečnou lásku, porozumění , sdílení a vzájemný rozvoj, pak nastává vhodné období k plození dítěte. pár prošel zkouškou a je schopný mluvit o svých chybách a přednostech, napraovovat škody, vylepšovat sebe i druhého na základě lásky a respektu. 
Bohužel hodně lidí stále po ukončneí zamilovanosti setrvává s druhým ze zvyku, přesto že necítí lásku, ani zamilovanost. Pokud nepřijde láska, měli by partneři jít do dalšího kola živoata, dovolit si další léčebnou a průlomovou zamilostanost a dát šanci dalšímu partnerovi a sobě, aby jiná zamilovanost přešla v lásku a hodnotný vztah.
Proto je tolik lidí neštěstných, utlumených, protože jim chybí hnací síla zamilovanolsti a lásky a s parnerem jsou ze zvyku, kvůli majetku, a dětem, které vytvořili v době zamilovanosti.
Tento text nabádá k tomu, abyste neplodili děti v době zamilovanosti a počkali si na hlubší fázi lásky. Abyste se nedomnívali, že pokud se zamilujete, musí zamilovanost nutně přejít v lásku. Tyto dva stavy spolu nemusí souviset. 

--