Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zodpovědnost za rozhodnutí

11. 9. 2013

Zodpovědnost za rozhodnutí

MVDr. Simona Müllerová, září 2013

Korektura textu; Ina Pokorná

 

Ziegler – Tarot

„Vztahy zde nejsou proto, aby fungovaly. Spíše mají za úkol podporovat nás v rozvíjení našeho velikého potenciálu.“

 

Být šťastná sama se sebou, muž je nadstandard, milý, příjemný, podporující je radost navíc, bonus a dáreček.

Vztahy tu nejsou na to, abychom v nich hojily své rány skrz druhé, vím to z knih i z praxe. Vztahy jsou tu proto, abychom se skrz ně učili, nezvládneš s jedním, přijde druhý, podobný, podle míry prozření horší nebo lepší. Podle toho,jak lekce zvládáme.

Neměla byste čekat, že se partner změní podle vašich představ, buď změníte své představy vy, nebo změníte sebe, něco se dá přijmout, ale smysl života je o tom, jak čelíme svým temným stránkám a své minulosti. Je samozřejmé, že úder – odmítnutí, zrada od partnera jitří staré rány a prohlubuje tendenci vyhodnocovat postaru.

Ale už přece vím-víme, že starý postoj k ničemu nevedl, se stejným nebo jiným partnerem, starý postoj nepomohl ničemu.

Je potřeba změnit sebe, umět být šťastná se vším, co do života přichází a naučit se žít s tím, co jsme do života přijali dobrovolně psy, děti, zahradu… a samozřejmě MUŽE. Vůbec nehaním muže, naopak. Jen tím chci říct, že zásadní smysl a vlastně jediný smysl mé práce na sobě a poté následně na druhých, práce na druhých, meditace, čakry, modlitby, výchova, nemá smysl, pokud změna nepřichází ze vnitř nás, manželky, milenky, guru.

Je velmi smutné, když si necháme zkazit den tím, že se partner nezachoval podle našich představ, a jak často to uděláme, jak často ztratíme své hodiny, dny, které se dají věnovat čtení, cvičení, spaní aj. tím, že přemýšlíme nad vlastnostmi, projevy partnera a trápíme se. Umět být milý společník a příjemný partner, když vy sama jste krásná, příjemná, milá, to je naprosto snadně.

Horší je být podporou a člověkem plným porozumění, když jeden ze dvojice má krizi, problém, lítost, vztek, depku. Pak se ukáže pravá povaha partnera, pokud selže a nechá protějšek na holičkách, je několik vysvětlení.

Nebe nám ukazuje, že máme najít sílu v sobě a nebýt odkázání na pomoc z venku. Nicméně vždy se najde někdo jiný, než je partner, kdo v danou chvíli nabídne pomoc.

Že partner sám má tolik svých problémů, že na naše nestačí, nebo je sobec, tak jako tak nezbývá, než situaci přijmout a řešit a počkat, jaké výsledky nám přinese odpoutat se od závislosti psychické podpory od partnera. Buď svobodu a klid, nebo konec vztahu, nebo zásaz nebe, protože jsme pochopili a změnu partnera vlivem vyšších sil, nikoli vlivem manipulace a donucování námi samými.

Nutně musíme vycházet z toho, co máme teď, postavu, daného partnera, plat, děti. Nemůžeme se svým štěstím a svobodou čekat až zhubneme, zbohatneme. Musíme ukázat, jak

zvládneme situaci teď. V těchto těžkých podmínkách. Najít skulinku, najít své malé radosti, svá malá štěstí, právě teď, když pláčeme, zuříme, odmítáme se, zvrátit to a najít malé semínko štěstí a na něm stavět život.

To je princip doby a vývoje člověka. To je princip toho, že jak myslím dnes, takový jsem zítra. Tak se mi zítra daří.

Je to velmi těžké a mé lidské já zápasí s úskalími života na Zemi stejně, jako Vaše. To, že jsem vědma, guru, je skutečně pomoc, že mým více zkušeností s ŘEŠENÍM a PREVENCÍ. Nicméně mám prožito mnoho a mnoho ryze lidských zážitků a zažívám je stejně. Jen to, jakým způsobem jsem jim čelila, kolik slz jsem vyplakala na cestě, to ze mě udělalo vědmu a guru. Stále se potýkám s životními lekcemi a stále do nich padám svým lidským já a stále z nich vycházím moudřejší, šťastnější, bohatší na srdci, duši a duchu.

Je zbytečné se hrabat ve starém a udržovat to, prožít emoci, omluvit se, odpustit sobě a druhým a jít dál, najít východisko, ve kterém mi bude dobře, najít v sobě lásku a úctu k sobě nezávisle na tom, jak se chová máma, partner.

Dneska už vůbec nelpím na tom, zda s námi bude den, rok, nebo do konce života. Dneska mi záleží na dnešku pro mě a vím, že nemůžu nikoho donutit, zmanipulovat k tomu, aby byl podmínkou mého štěstí a radosti. Musím je nechat k sobě přijít. Být taková, aby lidé přišli a bylo nám spolu dobře. Dovolit jim mít depky a vzteky a smutky a nabídnout jim jiné řešení, než jaké znají. Dovolit jim odejít z mého života, uvolnit místo někomu jinému. Dovolit sobě odejít z jejich života, jestli náš život už je strastiplný, než radostný.

A když nemůžete odejít kvůli dětem, majetku, pak víte, že to vše byla vaše volba a nést statečně jejich následky. Nechtít po druhých, aby řešili následky vašeho svobodného rozhodnutí. Řešení je ne vždy příjemné v počáteční chvíli.

Ve chvíli, kdy hluboce pochopíte o co je – o VÁS – ne o ně, pak se stane změna. ONI se změní. Nebo jsou vyměněni za někoho jiného, kdo vás bude učit dál.

Nemůžeme žít bez vztahu a bez lidí, nemůžeme se odříkat opačného pohlaví, sexu, lidí obecně. Neboť s nimi se učíme, učíme se poznat sebe a zdokonalit se. Oni mají tutéž šanci, ale je jejich svobodná volba, jak se chytnou.

Ptám se sebe – co volíš Simi? A srovnávám pro a proti. A pak mám situaci s mámou, je tu a bude tu, následek mé volby deset let zpět. Je u mě doma a tak mi nezbývá, než nést následky mé volby a najít v tom dokonalost, najít šanci na prožitky, které je lepší mít třeba s mamou než s někým jiným. Vědět, že projít tím prožitkem (např. buzerace, skoro šikany, nedocenění) a mít ho za sebou, buď mi ublíží, čili nemám zpracovanou sebehodnotu, lpění na ocenění z rodiny krve. nebo mi to nic neudělá a vím, že je to její problém, který si řeší výlevy na mě, otřepat se a jít dál. Nechat jí její problém. Dala mi šanci najít další mé bloky. Děkuji. Muž mi dal šanci najít mé bloky a uvědomit si, že je jen má volba, zda chci žít s takovým mužem nebo ne, zda ho chci milovat nebo ne. Přijmou ano, jako člověka jistě, a další, to se rozhodnu. Včera něco skončilo, s mamou i s ním, dnes začíná nový den s mamou a s ním a já čekám na zážitky, překvapení. Vyřešíme a šance pro mě a pro ně. Snad krutá hra nebe, ale nejde ji změnit, paličatost, vzdor, sebeprosazování tady nemá místo. Já Já Já, cvičit, meditovat, jít ven, pracovat, být krásná pro sebe a druzí se přidají, když budou chtít. Tak začíná můj nový den, šance všem a především mně, šance na štěstí…