Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vnímání, intuice, meditace

25. 7. 2014

Vnímání, intuice, meditace

MVDr. Simona Müllerová

Korekce: Ina Pokorná

Červenec 2014

 

 

Situace směřuje k žití teď a tady a k posuzování situace pro situaci, bez návaznosti na předchozí zkušenosti. Tím se osvobodíme a víc si užijeme život. Úskalí je, když není dožita karma nebo výchovný proces a my oddělíme situaci od našeho předchozího činu nebo našeho předchozího chování. Pak nám unikne výchovný aspekt situace.

 

Příklad

Ina neustále odbíhá od hovoru, nevnímá, zapomíná, neslyší část hovoru s blízkými. Výchovná situace, zrcadlová byla. Pan T. odešel uraženě po té, co mu během jeho vyprávění oznámila, že se jde rozloučit se setrou a odešla, aniž by aspoň souhlasně přikývl. Odešel úplně. Odjel a Ina pochopila a plakala, že ho zas nevnímala a nebrala ohled na jeho důležitost. Okolí vinilo pana T, že mohl respektovat Inin odchod se rozloučit. Situace byla výchovná pro Inu. Pan T. zahrál vykonavatele, neboť díky jeho úplnému odjezdu si uvědomila, co opakovaně dělá. Proto nemůžeme vždy brát situaci pro situaci, ale hodnotit ji v souvislostech, co nám říká. Poučit se. Jednoho dne se zbavíme historických omezení a budeme žít skutečně jen přítomný okamžik.

 

Žijeme v izolaci od intuice, máme rozumem naučené cítění, co voní, co smrdí.protože tak nám to řekli. Co je hezké ne každý obhájí individuální vkus a ne ve všech oblastech. Hlavně chvalte tělo za každý malý náznak zvážení intuice. Malé vzepření se skupině, společnosti, názoru, jinak pozitivní reakce bude zlehčena bez povšimnutí a rozvoj se zpomalí. Pochvalte se za projevení své pravdy, svého pocitu, už to, že přiznáte sobě, pak to zkuste venku. Bez obhájení oblečením, partnerem, odmítnutí piva nebo kouření nebo i jídla na návštěvě. Odejděte, když chcete, a chvalte se. Zkuste to prolomit, dovolit svým pocitům a intuici žít s vámi každodenní život. Nemusíte meditovat v leže, tichu. Spojte se s nitrem v akci, spontánně teď. I to je meditace.

 

Meditace je vlastně žití s rozšířeným vnímáním svého nitra. Naslouchání a respektování svého hlasu. Empatie k druhým. Meditace je celodenní děj, když jste se sebou a okolím v bezpečí a jednotě a žijete přítomný okamžik, bez analýzy co by, jak by, kdyby…