Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vědomí, nevědomí

7. 10. 2014

Vědomí, nevědomí

MVDr. Simona Müllerová

Korekce; Ina Pokorná

Říjen 2014

označení části bytí a myšlení se liší podle různých autorů. Přečetla jsem mnoho knih, absolvovala mnoho přednášek a napíšu vám můj závěr s charakteristikou vědomí, podvědomí, nadvědomí nevědomí.

V mých textech se pod výše uvedenými termíny míní to, co uvedu v následujícím textu.

Vědomí je to, co skutečně rozumem vědomě víme. Do 27 let v mém vědomí bylo, že jsem jenom tělo (byla jsem ateista) nezohledňovala jsem, neuvědomovala jsem si vliv vtiskávání rodičů a prostředí a svým způsobem jsem to i popírala. Moje vědomí obsahovalo vnímání těla, věci viditelné, hmatatelné, měřitelné apod. Nastal zlom. Prošla jsem životními úskalími, nastudovala mnoho knih, absolvovala mnoho seminářů. Moje vědomí se rozšiřovalo o pojmy duše, duch, bloky, shluky energie, astrální formy bytí, aurické obaly apod. tyto věci, tyto formy existence tady byly vždy, ale moje smysly je nevnímaly a můj rozum je popíral. Tyto formy bytí byly vždy na planetě Země, byly v mém Nevědomí a mírou mého poznání, moudrostí, uvědomění se staly Vědomou součástí mého života. Nadvědomí je to, co je vibračně výš než moje hmotné tělo. Moje duše, můj duch, můj anděl strážný, vyšší astrální formy, Bůh, apod. Jsou to čisté vysokovibrační pozitivní energetické části mého Já.

Podvědomí je uložené v paměti buněk, shluky energie, zápisy duše, vtiskávání, vesměs negativní paměť, negativní zápisy, věci uzavřené uvnitř. Přestože podle různých teorii není vně ani uvnitř, ale je jednota, mikrosvět, makrosvět, přesto máme viditelné buňky, okem, mikroskopem, buňky mají paměť v buněčné membráně, cytoplazmatické tekutině, v buněčných orgánech a v jádře v genetické informaci. Paměti uložené v těchto vnitřních strukturách považuji za podvědomí. Bezpochyby se můj názor může lišit od některých autorů, filozofu a psychologů. Moje definice jsou vytvořené mnou na základě mých znalostí, schopností, chanellingů.