Jdi na obsah Jdi na menu
 


V nových podmínkách staré vzorce neplatí

28. 8. 2013

V nových podmínkách staré vzorce neplatí

MVDr. Simona Müllerová, srpen 2013

Korektura textu Ina Pokorná, 28. srpna 2013

 

Nejde obejít záměr evoluce a děje na Planetě. Už prostě lidem neprojde být ve vztahu ve formě manželství jako před 40ti lety, ze zvyku, kvůli financím, ze strachu.

Dřív se vzali, protože se měli tehdy rádi. Kolem dvaceti obvykle – obvykle generace našich rodičů – pak láska přešla, ale společenský zvyk a nemožnost individuálního vývoje spoutával lidi do vzorců vydržet to, smířit se a najít stereotyp.

 

Když se podívám na dětství, panelák, kde nás bydlelo 11x 4 rodiny, stejná pracovní doba, zájmy, nákupy, televize, domácnost.

Děláte Jano co můžete, abyste přežila a udržela citově nefunkční rodinu, manžela snášíte, občas ho sama máte ráda, ale nejste šťastná, nerozvíjíte se, mnoho energie ztratítě na udržení zdraví a přijatelnosti vztahu.

 

Dětem ukazujete formu rodinného vzorce, která je pro její generaci naprosto nepřijatelná. Vy to ještě můžete zvládnout, ale dcera je nastavená na nové formy projevu sdílení a žije v nevhodných podmínkách přílišného omezení vzorci manželství 40let starých. Bude protivná a vzteklá z tohoto rozporu. U ní má duše silné slovo, u vás dvou rodičů slabší, neboť máte nastavený rozum na udržení formy rodiny, kterou jste kdysi zvolili. Tím vám chci vysvětlit vzteky a nespokojenost uvnitř vaší rodiny a dnešní dobu.

To jsou věci, se kterými vám každá terapie pomůže hodně málo, protože vliv prostředí a vaše nucení sebe – obou partnerů – do nepřirozeného vztahu (v dnešní době nepřirozeného, před 25 -40 lety přirozeného) bude vyvolávat energetické zvraty a nepohodu těla a psychiky.