Jdi na obsah Jdi na menu
 


Správné rozhodnutí

11. 11. 2013

Správné rozhodnutí

MVDr. Simona Müllerová

Korektura textu Jina Pokorná, 11.11.2013

 

Jak poznáme, které rozhodnutí je správné.

První věc je, jak se naučit rozpoznat správné rozhodnutí je poznat svoje tělo a umět vnímat jeho mluvu. Čím více jsme potlačeni a zmanipulovaní okolím, čím déle jsme si nedovolili žít sebe, tím méně umíme rozumět, co nám říká tělo. Proto je potřeba se to naučit.

Tělo pozorujeme, jak se cítí, když má hlad, když se nají, když má žízeň, když se napije, když ho pohladí ten, koho máte rádi, když vy pohladíte toho, koho máte rádi…

Cvičení

Sednete si sami a vnímáte svoje tělo. To znamená, že myšlenky opakovaně směřujete na pozorování vnitřku těla. Pak si položíte tři jednoznačné otázky, na které mít jednoznačnou kladnou odpověď. Příklad – sedíte na dřevěné židli v kuchyni, máte modré džíny a v uších zlatou náušnici. Otázka: sedím na dřevěné židli v mé kuchyni? A ve vašem těle pozorujete odezvu, v žaludku, na plících.

Mám na sobě v tuto chvíli modré džíny? (když se zeptáte, zda máte modré džíny a máte je v jiném pokoji ve skříni, nemůže vám tělo jednoznačně odpovědět, proto se ptáte – mám v tuto chvíli na sobě modré džíny? A zase pozorujete odpověď. Pak si dáte tři zaručeně negativní otázky. Například. Mám v tuto chvíli bižuterní náušnice v uchu? Nebo mám v tuto chvíli na hlavě paruku? A tělo vám opět dá nějaký pocit.

Čím lépe znáte svoje tělo, tím lépe můžete zjistit, jestli máte někoho pozvat na večeři, nebo jestli máte jet do Luhačovic nebo na Šumavu. Spočinete v sobě a ptáte se. Mám je do Luhačovic? A představíte si proces od baleni kufru , cestu autem, ubytování. Pokud vaše tělo je v pohodě, cesta je správná. Pokud se v některé fázi tělo stáhne, je potřeba se zamyslet proč.

Můžete mít strach z dětství z cestování, můžete mít negativní karmu s Luhačovicemi. Můžete mít strach z lidí. Pak se můžete ptát konkrétně na tyto pocity. Pokud vám do hlavy nepřijde odpověď, např. jako malá jsem si v Luhačovicích zlomila ruku. Nebo maminka byla vždy nervózní, když se balily kufry, je potřeba použít karty, nebo terapeuta na vyřešení problému. Jelikož vám ale tělo dalo znamení, že do Luhačovic jet nemáte, je skutečně vhodnější nikam nejet, dokud si blok v dané oblasti nevyřešíte, protože tento blok by vám zkazil zážitek. Můžete si pomoct i tím, že se rukama propojíte se zemským nebo božským polem neomezených možností, převedete pozitivní energie do otázky „Luhačovice“, kterou máte na papíře, a požádáte všechny síly dobra o pročištění.

Můžete vytvořit rukama energetickou kuličku nádherné cesty a pobytu v Luhačovicích a kuličku vložit do sebe a nebo ji energeticky poslat přes pole neomezených možností.

Čím více jste vyčištěni, tím více na těle poznáte, v jakých situacích, s jakými lidmi, po jakém jídle je vám lépe a jak dlouho je vám dobře. (Pokud je vám dobře v hospodě, když pijete pivo, ale druhý den je vám hůř a váš problém není vyřešen, pak zjevně řešení přes alkohol a hospodu není to správné.)

Pokud je vám v některých situacích stísněně, po některém rozhodnutí se necítíte lehce a svobodně, pak je to podnět k hledání kořene problému přes sebezkoumání, karty, meditaci, terapeuta. Jde o to, abychom všichni žili spokojeně a aby lidé, se kterými se setkáváme, byli s námi stejně svobodní a šťastni. Může se vám stát, že vyměníte práci, partnery, přátele, ale důležité je, že vám bude lépe a lépe a stejně tak lidem kolem vás bude s vámi lépe a lépe.