Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spontánnost

26. 5. 2014

Spontánnost

MVDr. Simona Müllerová

Korekce; Ina Pokorná a

Tomáš Žaroský – kouč osvobození se a výuky spontánnosti

 

 

Lidé se musí naučit konfrontovat se se spontánním chováním druhých lidí, evoluce směřuje k pravdivosti, být sebou, vyjádřit cokoli nezávisle na obecné dosud zavedené přijatelnosti. Být autentický, i když většina lidí má masku, pózu. Jediný projev spontánní, upřímný, vycházející z vnitřního pocitu bude odměněn pozitivní shodou okolností. Lidé s maskou hrající role dané společností, skupinou, ztratí úspěch, pozici práci aj. Většina lidí zatím neumí vyjádřit vnitřní pravdu a neví jak reagovat na pravdu druhého. Naučíme se to, nic jiného nezbývá.

 

Ve spontánním projevu a vyjádření pocitů nás nesmí zastavit ani odmítavá reakce okolí. Ani výchova, co smíme a co ne. Ani strach, jak budete vypadat. Jsme jinde. Lidstvo dosáhlo určitého stupně a mění se dosavadní pravidla. Konzervativní vzorce, náboženství, služba, oběť, vzdání se práva na svůj život. Historické vzorce, část k moci a využití těch, co se nechali využít.

 

Nové – pomáhat navzájem, úcta k sobě, druhým. Téma planetárních odbloků – Annunaki vzali vůli části lidem, genetické úpravy, aby sloužili, aby přijímali názor autorit. Umělých, autorit, bez síly vzepřít se, marnost. Domněnka, že duše těch, co se obětují, bude spasena. Mnoho historických období bralo lidem vlastní vůli a skutečný smysl života.

 

______________________

 

Mozek je řídící stroj s evoluční pamětí, celá historie prožitků následností. Vyhodnocuje dnešní děj a je spouštěč podle celé historické zkušenosti. Má své pravdy, aby ochránil tělo, vzhledem k délce historie pozemšťana je negativ více. Proto mozek převážně varuje a zakazuje. Aby přijal nové pravdy, potřebuje trojici vjemů. Vidět, slyšet, konat. Při přepracování vzorců je nutné opakovat mechanismus vidění, slyšení, činů.

Příklad – přijdete o práci, mozek – vše je špatně. Nespravedlnost, jsem oběť, dojdou mi peníze. Náprava – uvědomit si, co je mozek a jakou má paměť. U zrcadla se usmějte a řekněte si – je to šance začít jinak. Určitě mě čeká lepší práce. Vypadá to sice blbě, ale je to příležitost. Jdu do toho a podržíte usměv.

 

Mozek oblbnete, přeprogramujete několika způsoby. Technika léčby úsměvem. Usmějte se, sama pozice koutků vyvolá následnost, chemismus mozku a změnu vnímání. Nebo prudkým pohybem těla a zvolením jo, vystřelíte energii vzteku, smutku, strachu výš do radosti. Opět navodíte hormonální změnu. Ten, kdo pravidelně fyzicky cvičí, nebo dělá manuelní práci má zákonitě jiné hormony, více hormonů štěstí, radosti, proto s depky vyjde, a méně do ní padá. Je to mimovolní zákon mozku.

__________________________

Každý člověk si vybírá podle jaké skupiny lidí bude žít, podle jaké filozofie. Vytvoří si individuální variantu postoje. Smyslem by mělo být, aby mu bylo lépe. Může mít jedinečné, své pravidla, ale měl by být zdravý, spokojený, šťastný. Můžeš si myslet, že to nejde, i to je druh filozofie i postoje.