Jdi na obsah Jdi na menu
 


SEBEHODNOTA

22. 4. 2014

SEBEHODNOTA

MVDr. Simona Müllerová


Sebehodnota nevyroste tím, kolik lidí s vámi souhlasí, ale podle toho, jaké je vaše vnitřní přesvědčení a jak se v něm cítíte..

 

BUĎTE PŘÍKLADEM

Zbytkové společenské viny, děti, vnoučata jsou takoví, jací jsou, ale to neovlivníte v dnešní době, jaký mají život. Můžete změnit sebe a být jim příkladem, až oni trochu zmoudří nebo padnou na hubu, ať se mají na koho podívat, jak to dokázal. Těžko se člověk mění, když nevidí důvod ke změně, když za něj někdo pořád řeší jeho lekce, kde má najít příklad? Ukažte jim, jak se žije v těžkých podmínkách, jak se člověk zvedne a jde za svým zdravím a štěstím. Ukažte jim, že to jde. Zatím se trápíte a zlobíte a padáte do depky. Totéž umí váš manžel, vaše děti, vnoučata… je ve vaší rodině někdo, kdo sebere sílu a navzdory všemu pochopí, odpoutá se od prostředí a agresorů, prudičů, role oběti a uzdraví se a bude šťastný? Uvědomte si, k čemu vedete své děti, co jim ukazujete, jak žijete sama a jak vyhodnocujete.

 Výňatek ze sms

 Pořád vám zůstává přílišná vztahovačnost na sebe. Chybějící důležitost. Cítíte se málo důležitá. Chcete si důležitost dokazovat, potvrdit tím, co si o vás myslí druzí, jak se k vám chovají druzí, proto sledujete, jak se chovají druzí  a vše vztahujete na sebe ve snaze vytvořit si identitu, důležitost podle vnější zpětné vazby, jelikož ale jejich chování je spíše škodlivé, padáte dolů. místo skutečného sebepotvrzení, které pramení z vnitřní víry v sebe. Než se člověk naučí rozumět svému tělu, svému vnitřnímu hlasu, nějakou dobu to trvá, ale jednou se začít musí a projít počáteční fází  porozumění sám sobě.