Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sebedůvěra

19. 10. 2014

Sebedůvěra

 

Začneme tréninkem s lehkým příkladem. Najděte skutečně jednoduchou činnost, ve které si věříte. Např. psaní na stroji, vaření kávy, šněrování bot... zavázat si boty zvládnete i se zavázanýma očima. Víte, že to dokážete. Ideální je, kvůli vlivu mozku, který musí vidět, slyšet a konat, aby změnil program, udělat cvičení fyzicky. Vymezte si čas na trénink sebedůvěry a uvidíte, že 30 až 45 vteřin času věnovaného vám se vyplatí ve vašem pocitu.
Práce mozku, jeho kapacita, chemismus, vznik nových nervových spojení, je rok od roku více prozkoumán a lidé, kteří se o to zajímají, umí den ode dne lépe a lépe využívat svého vlastního zdroje na řízení svého života, svých pocitů. Čím více pochopíte práci mozku a budete ho respektovat, tím rychleji se váš život staně hodnotý a úspěšný.
víte, že lampa nebude svítit bez elektrického proudu. Mozek musíme nakrmit cukrem nejlépe lehce stravitelým, jako je glukoza.
Ze zásuvky rozsvítíme lampičku, nebo nabijeme mobil pouze v případě, že převedeme kabelem proud ze zásuvky, zástrčky, do nové zásuvky, zástrčky , spotřeebiče. Ne každý kabel rozsvíti lampičku, nebo nabije mobil. Kabely jsou specifické. Nervové dráhy jsou specifické. Abyste změnili tok energie, a přivedli energii na místo, kam chcete, podtřebujete mít vhodnou následnost, vhodný kabel, vhodnou zástrčku. Potřebujete jíst i bílkoviny - aminokyseliny, které působí při přenosu nervových vzruchů. Složtení těchto chem.látek na nervových spojích - synapsích, je určeno chemickými látkami.
Mozek kromě glukozy potřebuje také kyslík, takže potřebujete jít ven, nebo aspoň cvičit u otevřeného okna.
Jak pečujete o své auto, pečujte také o své tělo. nevymouvejte se na nedostatek času, že nemůžete doplnit palivo.
Respektujte chemické zákonitosti svého těla.
Sedněte si a přineste si zavazovací boty. Botu si obujte, tkaničku zavažte. Zvládli jste to naprosto bravurně. Uvědomte si, že když vám bylo půl roku, strčili byste botu do pusy. Když vám byl rok, dali byste botu na kteroukoli ze 4 končetit. Ani ve dvou letech byste nezavázali pravou botu na pravé noze svýma rukama. Uvědomujete si, kolik výchovných momentů, příkladných činností a soustavného opakování jste absolvovali se svým koučem (rodičem)?
Dovolíte si dnes , ve svém věku se znova něco učit, jako malé dítě? Dovolíte někomu, aby vás koučoval? Dovolíte si chybovat? ... Zkuste to, a kromě toho se skutečně pochvalte, jak bravurně zavážete pravou botu na pravé noze. Dnes vám to přijde snadné a banální. Ale kdybyste trvali na tom, aby si 2leté dítě obulo správně botu a zavázalo, bude plakat, zuřit, nebo ho zlomíte. S největší pravděpodobností to nedokáže, i když mu to ukážete, vysvqětlite, nebo použijete jakékoli donucovací prostředky. Tento akt se vám zdá banální jen proto, že jste se ho několik let učili zrcadlením a přijetím rady a pomoci od kouče na zavazování bot. Nepohrdejte pochvalou, že si ve 40 letech tu botu zavážete. Pochvalte se. Ciťte ten pocit pochvaly a uvědomte si ty roky práce, než jste se to naučili. Dokonce jste tak dobří, že to uděláte i se zavřenýma očima.
Krok 2. Sundejte botu, znovu ji obujte, zavažte se zavřenýma očima. a opět se pochvalte a uvědomte si, že k tomuto činu potřebujete rutinu, a spojení obou hemisfér. Zhruba 6 let byste s tímto ukonem měli problém.
Sebedůvěru a umění se pochválit je potřeba praktikovat na 100%jasných činnostech, které zvládáte s uvědoměním si, kolik, času, kroku a pomoci vedlo k samostatnému zvladnutí úkolu. Postupně si uvědomujte těžší činnosti a cittě v každé své buňce sebedůvěru. To zvládnu, kdysi jsem to nezvládl a teď to zlvádám. Stejně tak se mohu naučit všedchno, co budu chtít. To, že to neumím dnes neznamená, že to neumím zítra.

Stejně tak jako si obuju tu botu, se stejným pocitem sebedůvěry řídím auto. Z počátku můžete narazit na blok. Pokud umíte upevnit pocit sebeddůvěry z bot v každé bňce, řekněte buňkám, že tento pocit je zásadní při učení se nových věcí. Protože jsme v 5 dimenzi vývoje člověka, je prvotní pocit a po něm je realita. Navoďte si denně prvotní pocit sebedůvěry při každoranním obouvání bot a pak už ten pocit aplikujte na další témata vašeho dne.

Doporučuji opakovat cvik tak dlouho po sobě, dokud necítíte jistotu a ulevu.
Např. tak snadno, jako si zavazuji botu, hovořím se svým šéfem. Botu obouvejte tak dlouho, a říkejte si - tak snadno, jako si obouvám botu hovořím se svým šéfem. Jednou to prolomíte. Nejlépe je, když se k tomu budete ještě usmívat, protože mozek má reflex uvolnit endorfiny na zvednuté koutky.