Jdi na obsah Jdi na menu
 


Saturn, dogma, rozhodnutí, autorita

1. 11. 2013

Saturn, dogma, rozhodnutí, autorita

MVDr. Simona Müllerová

Korektura textu; Jindřiška Ina Pokorná,1. listopadu 2013

 

 

Porozumění číslu 17 = 8

 

Saturn, soudce, učitel,moudrost, dogma, pravidla osudu z čísel 1 a 7 je specifický v tom, že expanze a neomezení jedničky, žáru slunce, svit, teplo, expanzivní životodárná energie BEZ OMEZENI stojí vedle 7 – Ketu – svoboda, informace, překonání karmy, přístup k informacím, zpracování dat, v síti vědomí, prostup vesmírem, časem a prostorem, čili opět expanze bez omezení, šíření se daleko nám dá součet 8 – výsledný Saturn – čili vnější tvrdost, pevnost, dogma, nekompromisnost a dodržování pravidel, řádu má uvnitř velkou expanzivní sílu.

 

Proto tento Saturn vynakládá velké úsilí, aby si LOGICKY zdůvodnil SVÁ OSOBNÍ pravidla těmi spoutal svou vnitřní expanzivní sílu. Bude proto apelovat na své vnitřní hranice a důvody, proč zůstat uzavřen v šabloně něčeho, proč jen vylepšit šablonu, proč jen uvolnit hranice tam, KAM ON SÁM chce. U Saturnu obecně dominuje jeho vůle, jeho autorita a ta je nade vše. Jeho vlastní pravidla mají pro něj takovou cenu, že ho stojí dost úsilí si uvědomit, že i pravidla a názory někoho druhého mohou mít STEJNOU hodnotu, jako jeho vlastní.

Saturn z 1 a 7 má šanci na osvobození a překonání jakýchkoliv ohraničení, protože život sám hranice nemá a míra poznání je právě dána našimi hranicemi, buď vytvořenými sebou a nebo přijatými zvenku. Přesto jsou to právě hranice, nebo šablony normy, nebo jen pouhé představy o ničem.

 

Pro Saturna je těžké si něco představit, ničím se neomezit a nechat se volně unášet expanzí Slunce a Ketua – čili 1 a 7.

Proto, když jednání s osobou pod Saturnem, jako osobním číslem, uvědomte si, že vždy bude jeho názor důležitější než váš, že o vašem názoru bude přemýšlet, neboť je moudrý a vzdělaný, ale je natolik svázán svým řádem a disciplinou v udržení SVÉHO, že nepřistoupí na vaše stanovisko. Proto je zbytečné ho přesvědčovat, neexistuje argumentace, která změní názor Saturna.

 

On změní sám svůj názor, až uzná za vhodné, ale vždy to bude po jeho. Vždy si položí nějalé hranice, omezení, morálku, kterou si nedovolí naprostou svobodu.

Když srovnáme velmi autoritativní číslo 9, opět moudrost, tvrdost, přímost, podobná Saturnovi, pak devítka pod vhodnou argumentací je schopna okamžitě změnit směr. Devítka si srovná v hlavě pro a proti a jelikož je nekonečný paprsek vpřed, nemá devítka omezení. Valí dopředu, směr určí sama, nebo si nechá poradit směr od jiné autority, je-li ztotožněna s názorem.

 

Saturn a Mars jsou největší autority, opravdové autority svou pozicí. Silné znamení je i Slunce, 1, ale to je víc pohodář, Mars a Saturn nejsou pohodáři. Tyto tři přirození vůdci jsou každý jiný. Slunce může být i líně a má to nesrovnatelně snazší než Mars a Saturn. Tito dva jsou dříči, perfekcionalisvé, rození vůdci a potřebují vést.

Podle toho, které energie vás omezují nebo které potřebujete doporučuji afirmaci.

Děkuji ti Marsi že mě prostupuješ a léčíš mě.

Děkuji ti Marsi, že mě prostupuješ a harmonizuješ.

Děkuji ti Marsi, že mě tvoříš.

Děkuji ti Saturne, že mě prostupuješ a zbavuješ mě dogmat a zatvrzelosti a aktivuješ pružnou moudrost.

Saturn nemá pružnou moudrost, ale právě proto může sám sobě pomoci tím,že s úctou a pokorou požádá vyšší síly dobra.

Slunci chybí disciplína, kterou mají předchozí dva, Slunci se daří dost samo o sobě na rozdíl od Saturna a Marse, kteří zadarmo nic nedostanou. Slunce prostě září, je a září a má to. A když to nemá, tak má zas něco jiného.

I Slunce může vyhasnout, i Mars generál může padnou, i Saturn může ztuhnout. Nám jde využití pozitivních aspektů.