Jdi na obsah Jdi na menu
 


Samota, výňatek z porady

21. 12. 2013

Samota, výňatek z porady

MVDr. Simona Müllerová

Korektura; Jina Pokorná, 21. prosince 2013

 

Samota

 

Partner přišel, aby vám pomohl se sebepřijetím, v něčem na to šel sou hezkou cestou, v něčem opačnou. Mělo to smysl, měl šanci, ale šance je pryč. Došly jsme nakonec v ochotě se vyvíjet. Je dobře, že chcete rodinu. Dokud se budete bát samoty, dokud budete chtít druhého, aby zaplnil samotu, aby zajistil nesamotu, pak nebude vztah nikdy založen na opravdové lásce, úctě a svobodě. Bude to vztah o nebýt sám. Až zjistíte, že doba samoty je čas na sebe, možnost se něco naučit, a být nezávislá na partnerovi, pak může přijít ten pravý. Závislost jakákoli ničí lásku a perspektivitu vztahu. Pokud jsou dva samostatní, soběstační schopni být sami a šťastni, pak s druhým se jejich štěstí rozšíří a oni nemusí nic podmiňovat. jsou spolu jen a jen proto, že chtějí být spolu, nikoli proto, že to z nějakého důvodu potřebují, nebo se bojí být sami. Je to urážka být s někým jen proto, že se bojíte být sama. Co tím dáváte partnerovi najevo? Jakou má pro vás hodnotu? Jen zaplňuje prázdnotu, ale rozvíjí vás? Pro mě by bylo velmi ponižující, kdyby se mnou byl muž jen proto, že se bojí být sám, tak mě raději snese. Já chci partnera, co mě bude milovat, uctívat, přijímat, obdivovat proto, jaká jsem, ne proč tu jsem.

 

 

Výňatek z porady

 

Ženy vašeho života pokračovaly v plánu matky a hře vaší duše. Vy žijete pod vlivem idealizace vztahu, touha po harmonii v rodině vám nedovoluje vidět pravdu. Sám jste psal, že žijete pro štěstí své ženy, ale kdo žije pro vaše štěstí? Prvotně musíte žít pro své štěstí. Ž vy žijete v idealizaci, bludu, neodvolíte si vše vidět jak je a zbytečně si ubližujete. Situace je řešitelná, ale ne tím, že budete domácí oddaný osel. Moc se omlouvám, říkám to z lásky a úcty k vám Davide a vy víte, že čas vždy ukázal, jaká je pravda a známe se roky. Někdy jste nechtěl vidět a slyšet poselství,odklonil jste se ode mě a z cesty, ale vždy jste se vrátil, protože jste prozřel.

Jak magor jste oddaný rodině, jen abyste ji měl, a zapomínáte na sebe, svá práva, svůj život. Samozřejmě, že rodinu máte, je vaše a není důvod z ní odcházet, rozcházet se, ale je potřeba si pravdivě říct, v jaké fázi vztahu jste s manželkou, jak se díváte na život, pro co kdo z vás žije.

Zodpovědnost za vztah máte oba, ale u vás mě to občas štve, jak na tom lpíte, na té vnější formě rodiny, přitom uvnitř je to prázdné hra na lásku a harmonii, idealizace, maska, děláte to oba. Doporučuji být spolu, přežít, vydržet to, ano, ale jinak.

Proto v zájmu zdraví a udržení snášenlivosti navzájem vám doporučuji nebát se odejít za svými zájmy, aktivitami. Vaše rodina citově stagnuje a rok Ketua a Koně nedovolí žít v prázdných vztazích. Hrou na lásku a lhaním sám sobě jen zeslábnete a Ketu 2014 vás smete. Pravda se dá vždy řešit.

Vidět jen to, co vidět chcete, co si vidět přejete a trvat na tom nám neumožní terapeutický zásah a změnu, protože změna a kladný vývoj je možný jen na základě pravdy. Jaká je vaše vnitřní pravda?