Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rodiče

10. 3. 2014

Rodiče

MVDr. Simona Müllerová

Korekce: MVDr. Dagmar Peterová

 

 

Generace našich rodičů nám většinou nedala dobrý základ pro sebehodnotu.

Vypadalo to, že jsme pro ně málo důležití. Většinou nás peskovali, nebo si nás nevšímali, zpochybňovali naše pocity (to tě nemůže bolet, toho se přece nemůžeš bát, jaké ty můžeš mít starosti?).

Abychom byli přijatelní nebo, chválení, nebo aspoň míň napomínaní, přijali jsme jejich modely chování, života, jejich názory.

Část dětí žije slepě vzorce rodičů, část dětí naopak opoziční programy, protože to nechtějí, jak to bylo doma, ať jsou to vztahy k dětem, k partnerovi, k práci (táta byl pořád v práci a vůbec se o nás nestaral), obojí je špatně.

Najít znova své pocity a své postoje je těžké po tolika letech sebepotlačení.

Ketu 2014 a přechod do 5.dimenze v tomto evolučním stupni vyvíjí lidi a osvobozuje je od potlačení nebo kompenzačních extremit z dětství a společnosti. Vrací nás k naší individuální morálce.

Všímejte si malých detajlů, kdy pro někoho něco znamenáte a on pro vás.

Život, lásku, sebehodnotu budujte na malých věcech a važte si toho, děkujte za to.

Někdy přehlídnete malé známky náklonnosti, a ta pak odumře...ať jde o přátelství nebo lásku.

Své problémy z dětství, zranění z dospívání i později máme tendenci si řešit přes druhé lidi, donutit je k pozornosti, péči, lásce, práci, zodpovědnosti vůči nám. Vědomě i nevědomě. Ale uniká nám, že i ten druhý je zraněný na stejném nebo jiném místě.

V sobotu, cituji: ženy mě pořád využívaly a já jsem se o ně staral, teď chci, aby se ony staraly o mě a dobývaly mě. Tomuto klientovi unikl karmický přístup, s ženami předtím měl karmu, nedokázal odpustit a přes tzv. nevinné nové ženy se mstí za ženy minulé, vyžaduje od dalších lidí to, co mu nedali lidé předtím. Tímto se jen znovu posílí pocit oddělení, nedocenění. Je těžké vstoupit do vztahu nového bez zátěže z minula, ze včera...nebo 30 let zpět nebo minulého života. Přesto právě o toto jde, silami Dobra a uvědoměním si zákonů karmy odpustit a zbavit se zátěže a nehrát nikomu vykonavatele karmy a nenutit druhé, aby se k nám chovali podle našich zákonů a vzorců, které vyzařujeme.

Doba vyžaduje aktivní přístup k dořešení minulosti PŘEHODNOCENÍM, nikoliv potlačením v sobě nebo zadostiučiněním skrz někoho dalšího.

Dejme si znova dnes, v den Draka a Slunce a Luny/Země, šanci k lásce, přátelství, důvěře na nových principech Dnes, teď a tady, já a ty.

Odpouštím sobě, odpouštím Tobě, dík, že si odpouštím.

Odpouštím všem účastníkům mé karmy a děkuji, že oni odpouští mně.

Váš postoj k mužům, ženám, rodině vychází z vaší karmy. Ta jde zcela vyčistit, odložit. Z vaší karmy přítomnosti, což znamená, jak se chovám já dnes, tak se dnes a zítra chovají ke mně...jde změnit uvědoměním si sebe a přijetím zodpovědnosti za své chování, mluvení. Dále z vaší numerologie a čínského znamení, jména...tyto kódy jdou harmonizovat a využívat pozitivní aspekty, porozuměním toho, kdo jsem, čísla a znamením umožní chtít po sobě jen to, s čím jsem v souladu, co mi prospívá, umožňuje pochopit partnera a chtít po něm jen to, co je možné. Např. nejde chtít po 2 prudký výkon, nebo naopak submisivitu po 9. To vede jedině k nemoci. Pokud prostředí nebo člověk sám se potlačí proti své přirozenosti, onemocní.

Další příklad: rodiče se hádají, střet autorit, dítě vezme vzorec. Jako dospělý se pak domnívá, že vztah v rodině je o boji, hádkách a primárně očekává útok od partnera. Najde útok i tam, kde není. Odmítá rodinu, tak to nechce. Jde do vztahu, ale nutí se do nepřirozeného klidu a ustupuje, aby to nedopadlo jako doma.

Vzorec rodiny, primární rodina, primární vztah matka - otec. Něco je vidět, něco je cítit, něco je lež, maska, něco pravda. Tělo dítěte to nepozná. Má vzorec podle zákona společnosti, společenské morálky, že rodiče se milují a milují dítě a je to krásné. Pak vzniká vzorec, že je to krásné, co JE, což může být lež, maska a hra na lásku a důvěru.Tělo to přijme a nepozná. Duše ví, že je to jinak, a vzniká rozpor. Rozpor vnímání duší a tělem způsobí nemoc. Duše vede tělo do situací, kdy má tělo možnost zjistit, že má chybný vzorec...knihy, filmy, guru, někdy až nemoc.

Příklad: Ina. Otec despota, potlačovatel, matka skrytý vzorec msty, vypadá jako chudinka, ale vymyslí likvidační plány na otce. Ina, jakmile potká důležitého muže, chce se mu zavděčit a být důležitá, jak chtěla být důležitá pro otce. Po genech má pomsty od matky a nenápadně, skrytě ho likviduje. Energiemi. Naštěstí o tom ví, tedy to řeší a mění.

Já, lhostejnost otce, proto mám extrémní citlivost na pozornosti dané mužem, zda si mě všímá.

Lidé s bloky, pak ikdyž jsou zahrnuti pozorností, jsou důležití a milovaní přes blok, vzorec, přes ty brýle to nevidí, nepřijmou. Evoluce, transformace a terapie umožňuje aktivaci vloh pro příjem, porozumění...rovnovážný stav. Příklad: to, že mi celý den nenapíše sms, neznamená, že mě nemiluje. Pod vzorcem otce, lhostejnost, si tělo myslí: taky na tebe kašle, jsi nedůležitá, jsi mu jedno, načež spustí další kaskádu zbytečných destrukčních programů, vztek, lítost, méněcennost, hádky, atd. Platí pro syny i dcery, matky i otce. Zkuste pochopit princip.

1 je Slunce, jang, muž, prudký, vnější, jasný.

Téma: 1. muž života je otec, jak synovi, tak dceři. Jaký je otec v době početí a pak, tak se vtiskává do těla vzorec k muži a autoritě muže ( pro matku jako primární ženu platí totéž s číslem 2). Chová-li se primární muž potlačujícím způsobem, není-li příkladem důvěry, síly, výkonu, čestnosti, pak je blok na vzorci k muži.

Vzniká tzv. primární příběh. Např. muž je lhostejný, muž je agresivní. Vidíme pak v šéfech, manželích, u kolegů tyto vzorce. Nejsme schopni se oprostit od chybného pohledu. Je to jako když vám nasadí tmavé brýle, kterými se celoživotně díváte na jednu problematiku.

Nyní přichází evoluce a transformace, nebo terapeut sundá brýle a učí vás vidět, že ne všichni muži / ženy jsou agresivní..lhostejní.. Žijeme primární příběh a důkazy příběhu. Byl-li otec lhostejný, nutíme všechny muže...učitele...milence..šéfy, aby byli nadměrně pozorní a doplnili lhostejnost danou primárním mužem.

Náprava: uvědomit si, že jde o primární příběh prvního muže v našem životě. Pak stačí jeden muž, stačí např. mužská stránka Boha nebo jeden hodný muž v našem životě, aby napravil vzorec. Musíme ale sundat ty brýle, to vtisknutí, ten vzorec, který se stal naší nevědomou přirozeností ve vyhodnocování.

Chápete princip?

Doba našeho dětství nás moc neučila úctu a porozumění tělu.

Bolelo to? Vydržíš to, to nic není, vem si Brufen nebo jdi k doktorovi..!

(Přenést zodpovědnost a řešení na někoho nefunguje, blbej doktor, blbej lék, já oběť...)

Nemoc je jen znovunastolení rovnováhy, tělo nám říká každou částí, každou bolestí, kde je chybná myšlenka, pocit, opotřebení určité části těla. Kloub, angíny, cysty, zas jen mluví o dlouhodobém problému v dané oblasti, strach, málo lásky, neschopnost říct, co chci, vzteky atd., proto nejde vyléčit mnoho nemocí, jen utlumit, přesunout. A v této evoluční, transformační době už léky běžně skoro nezaberou, dokud nedojde k uvědomění si příčiny a skutečné ochotě se změnit a řešit to jinak, v sobě, přehodnocením postoje.

Měníme se evolucí jako živočišný druh a můžeme to zrychlit a zeefektivnit vědomým přičiněním.