Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rodiče a děti

3. 7. 2013

Rodiče a děti

Výňatky z rad klientům

 

MVDr. Simona Müllerová; červenec 2012

Korektura textu; Ina Pokorná, 3. července 2012

 

 

Doba je taková, že některé dispozice polarit platí, musí platit, k některým je třeba se nevrátit. Náš vesmír je polární – den a noc, samci a samice, dech a výdech, vše je v polaritách.

A tak se lidé ubírají životem v plus a mínus a obdobích. V rámci karmy také, minulé životy a tento – vše má rovnováhu a směřuje k tomu, abychom žili pozitivní aspekty jména, numerologie, pohlaví. Nejsme na planetě unisex, bezpohlavní hlemýždi, u nás je minimum vývojových forem. U vývojových forem, kde je unisex, je tu, abychom měli vše dva v jednom, ale u homo sapiens na Zemi se zatím neuvažuje o sjednocení pohlaví do jednoho jedince. Naopak se směřuje k sjednocení a harmonizaci obou polarit na jednom území, za respektování polarit.

 

I orgány jsou jin a jang – játra a žlučník, močák a ledviny. Ledviny pracují stále, jsou jinové, ženské, močák jangový pracuje pulsně, mužský aspekt. Nikoho nenapadne, aby ledviny se ledviny staly játry nebo naopak, aby se sjednotila činnost, funkce do jednoho orgánu. Žádná evoluce nesměřuje k tomu, že bude šero místo dne a noci a polovina orgánu. My to prostě máme tady, proto máme muže, kteří jsou vně jangoví, čili pracují systémem, výkon, útlum, výrazně odlišený, zatímco žena osciluje v malých výkyvech a koná stále.

Proto dítě patří ženě, muž jangovém útlumu nezvládne dítě, zaspí, zapomene, nezvládne dvě věci najednou. Vyčerpá se.

 

Žena se jen tak nevyčerpá, stále něco dělá a dělá více věcí, také žena tvoří dítě ze svého materiálu uvnitř sebe, muž dá jen polovinu stavebního plánu a žena druhou. Žena staví dítě ze svých tekutin a minerálů, vytvoří bytost, porodí ji a krmi ji svým mlékem – je ryzost ženy.

Dítě první roky patří ženě, potřebuje jinový trvalý dozor a vývoj. Muž se nějak částečně občas podílí.

 

Jsou muži, co milují děti, jsou s nimi šťastni a chtějí být s nimi pořád. Je jich málo a podívejte se, jací jsou? Jak jsou úspěšní v práci? Jak vypadají? Jsou to muži, o které my ženy stojíme? Jaká žena stojí o takového muže? Žena vykonaná, jangová v džínách, botaskách nebo atraktivní elegantní podnikatelka a tvrďáčky. A jsou šťastni? Jsou naučeni být šťastni.

Prostě jsou tu věcí, které tady tak budou a my je musíme přijmout a naučit se žít s nimi,jak to jde nejlépe. Ubráním mužům prostor v konání jim dává málo možnosti se realizovat, ženy jsou výkonnější rok od roku vlivem nové formy matriarchátu, který začal loni, ale to neznamená, že uděláme z mužů chůvy a kuchařky.

A když uděláme, budeme jim rádi platit dovolenou? Koupíme jim oblečení? Co chce dnešní žena?

 

Chce od muže práci, zodpovědnost, ochranu, péči, pozornost, tvrdý penis a peněženku k dispozici, opravit ledacos doma a bohužel chce více a více, mýt nádobí, uklízet a hlídat děti. To pak ale není muž, to je holka – kluk pro všechno.

Není v silách muže to zvládnout a zachovat si mužný výraz, svalovou hmotu, proporce těla, pevný penis.

 

Muž a děti, muž je příkladem až jsou děti větší, dokud jsou malé, má jim ukazovat lásku a péči o ženy a odvahu. Vzorec láskyplného vyrovnaného vztahu. Pokud to prostě nejde, je lepší žádný muž, než ušlápnutý, zoufalý, neoceněný. Protože holky, kluci, přebírají vzorec z rodiny a chovají se pak ke svým partnerům podobně. Když se podíváte, jací byli rodiče, muže, ženy, vzorec, vidíte mnohé podobnosti, postoje. Je potřeba na muže pohlédnout komplexně, jako na kolektiv mužů. Posílit je a dát jim možnost vypadat jako muž, konat jako muž, vydělávat jako muž, sexovat jako muž.

 

Pomáháme si jedna druhé, abychom vzkřísily muže místo toho, abychom na ně nakládaly nejen mužské povinnosti, ale dokonce i ženské. Muž je pak v úpadku psychickém i fyzickém i erekčním, jak samozřejmě je vypozorováno. Silná vše umějící žena není muži motivací k jeho mužnosti. Vrací se základní principy mužnosti a ženskosti tak, jak je to dané odnepaměti. Duchovní růst není o tom,že se bude starat o děti ženským způsobem.

Jedna za všechny, všechny za jednu - musíme kolektivně podpořit mužské symboly tím, že přijmeme ženské.

 

Rodiče ročníků 70 až 79 jsou obvykle 50 až 59.

Ta pětka v roce narození je kreativita, výkon, nápady, ta generace je činná,výkonná nápaditá, jenže se nemohla vůbec prosadit, realizovat, socialisticky, klecový odchov lidí, nesvoboda kulturní, rodinná, cesty, práce. Ti rodiče nemohli jinak realizovat potenciál, ani svůj osud, donuceni společností do škatulek. Každý stejně rovným dílem, vybočení, trestané, nejtěžší potlačení osobnosti právě lidí po 1950. deset let před 4 a pak se 6, to nebyl takový tlak, neboť 4 se podřídí, maká, brblá a šestka lenoší, takže jim to tak nevadilo. Zoufalé pětky pak vše své vložily do dětí, neboť většině nic jiného nezbylo. V době osvobození už byli relativně staří, proto mnozí dožívají staré vzorce místo kreativity. Je to zobecnění.

Číslem 5 v roce narození proniká rodič mnohem snáz a šířeji do dítěte, žádné jiné číslo neobsadí druhého člověka tak, jak pětka. Plnění plánu, úkoly, vymýšlení úkolů atd. Navíc doba k tomu možná.

 

Ročníky 70

Mnoho mužů v 70letech mají v karmě vzepřít se karmě a kolektivu a žít svou svobodu,přesto právě tato velmi svobodomyslná generace se snaží být in a vytvořit vztah a práci podle kolektivních vzorců, dům, auto, ženu, děti, prachy. Jsou bud oběť osudu a chudí, nebo mají zasloužené za hodně práce, hodně peněz a žijí v prázdném vztahu. Plní úkol rodičů, jak má vypadat rodina, život, splní to, vybudují vše, co si přáli rodiče a najednou mají vše ale ne štěstí, ne lásku srdce….