Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reudiger Dahlke – Zákony osudu

22. 8. 2013

Reudiger Dahlke – Zákony osudu

Komentář ke knize a vlastní názor

 

Tato kniha je srozumitelná i pro začátečníky na duchovní cestě. Vysvětluje zákon polarit, jako prioritní zákon v našem vesmíru. Den a noc, muž a žena, světlo a stín. Žádnou z polarit nemůžeme popřít, ani zničit, vše existuje v souvislostech a ve vzájemném vztahu tvořící jednotu. Aby nás mohlo prostoupit světlo, abychom mohli realizovat pozitivní aspekty sebe sama, je potřeba si uvědomit stíny (povahové, karmické) připustit je ZVIDITELNIT JE, a dát jim právo na jejich existenci. Doporučuji představu starých jazýčkových vah, kdy pozitivní vlastnosti stojí v jedné misce a negativní v druhé, přičemž se na sebe dívají. Vědí o sobě a vytváří životně důležitou rovnováhu. Vy si dáte vědomý příkaz mozku, přednostně vyhledávat pozitiva, přednostně uplatňovat dobré vlastnosti, lásku, odpuštění, shovívavost apod. přesto jste si vědomi celistnovosti sebe sama. To, co je zviditelněné se samo řeší, nemá takovou sílu a je vlastně pod vašim dohledem. Zatím co popírání krutosti, lakoty, promiskuity zůstane vevnitř vás, žije svým životem, vy musíte vynakládat velké množství energie na kompenzaci této vlastnosti nebo její potlačení tj. velká únava. Je mnohem méně energeticky náročné příjmout své špatné vlastnosti a činy, dát jim místo ve vašem životě a mít je pod dohledem tímto způsobem. Historicky jsou ale lidé vedeni ke skrývání, přetvářce, a vzbuzování iluze o sobě, sobě samému a druhým – energeticky velmi náročné, vede k vnitřnímu rozporu, únavě, nemoci, negativní shodě okolností.

Pokud jste v pravdě se svými stíny, pak vám všechny síly dobra pomáhají jít cestou světla a dobra. Negativní vlastnosti a zážitky ve vás zabírají místo světlu a dobrým vlastnostem. Prožitky negativních vlastností a negativních činů v našem polaritním vesmíru nezbytnou součástí vývoje, proto není důvod se za ně stydět. Byly to mocenské orgány, které nutily lidi se stydět, vinit, v dnešní době přichází nové pojetí karmy a sebe sama. Je potřeba najít odvážné lidi, kteří přiznají své špatné vlastnosti a činy, promluví o nich, vydrží konfrontaci s okolím, čímž se následně dostanou do zdraví, štěstí a darů nebe. Svým přístupem k řešení karmy a sebe sama, - sebepřijetí a sebevyjádření – obohatí kolektivní vzorec a budou příkladem těm ostatním, což povede k ozdravení těla, duše, ducha, člověka i společnosti.

 

Zákon rezonance – rozepsaný v knize Zákon rezonance, rozebíraný i R. Dahlkem – následuje až za zákonem polarit, je potřeba si uvědomit jeho úskalí a karmický vliv. Jsem –li lakotná, přitáhnu k sobě lidi, kteří mi zrcadlí moji lakotu a budou lakotní vůči mě. Čili například pokud já nebudu radostně investovat, nebudou lidé ani radostně investovat do mě.

Druhá stránka rezonance – přitáhnu rozhazovačného partnera, který mě v rámci rezonance a polarity mě bude učit rozhazovat peníze a ještě mě o ně připraví, na základě těchto zákonů.

Přitahujeme k sobě i to, co máme skryté. Pokud máme o sobě špatné mínění, opět přitahneme partnera, který má o sobě špatné mínění. Jelikož se tato vlastnost ukrývá pod maskou, nepozná to on na nás, ani my na něm na začátku vztahu.

 

Kniha vám pomůže pochopit principy v našem vesmíru a na zemi, do kterého se vaše duše dobrovolně inkarnovali. Pomůže vám pochopit politické, historické a karmické souvislosti. Když se naučíte základní pravidlo polarity a rezonance a začnete ho vědomě denně aplikovat do svého života zásadně pomůžete sobě, svému okolí, národu i Zemi. Tlak evoluce toto vyžaduje. Jsme tady proto, abychom si tyto zákony uvědomili, přijali je, vystoupili z pout minulosti karmické i osudové a začali okamžitě myslet a konat jinak.

 

Tohle vnitřní rozhodnutí vás z počátku přivede do náročných střetů, protože větší část populace není zvyklá čelit pravdě. Lidé neumí říkat pravdu o sobě ani o druhých, neumí být k této pravdě shovívavý, neumí jí dát do kontextu s karmou a principy vzniku fyzického těla

od početí do teď. Toto vysvětluje Bruce Lipton – v knihách Biologie víry a Spontánní evoluce.

 

Dahlke ještě vysvětluje vztah mezi stroje, přístrojem a člověkem a nabízí přijetí duše stroje nebo přístroje a vědomé konverzace člověka s přístrojem.

Já říkám – že vše je živé, všechno má duši, to, čemu věnujete pozornost ožije a pracuje pro vás, nebo proti vám podle toho, jakou pozornost tomu věnujete. To se týká plyšáků, počítače, kávovaru, rostlin apod. Pokuste se vědomě pozitivně a s úctou komunikovat s každým předmětem ve vašem okolí a bezpochyby rychle zaznamenáte zlepšení funkce, pocitu ve vaší domácnosti nebo práci.

 

Simona a Ina, srpen 2013