Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pentagram

29. 4. 2014

Pentagram

MVDr. Simona Müllerová; duben 2014

korektura textu: MVDr. Dagmar Peterová

 

Strach, smutek mají nízké vibrace. Strhávají vás. Stud a pochyby z elementu Země jsou začátkem pádu. Do smutku a strachu. Smutek a Saturn, noha levá. Strach – noha pravá a Mars. V pravé je i odvaha, v levé je disciplína. Takže pokud padáte pochybnostmi dolů, místo smutku a lítosti nasaďte disciplínu. Uvědomte si: padám, čili se musím zvedat. Projít smutkem přes disciplínu do strachu, ten má polaritu odvahu. A strach z nohy pravé se zvedá do vzteku nebo nápadu. Činnosti v ruce pravé. Jakmile jsme v pravé ruce, máme vyhráno. Vztek je hnací motor ke změně, činnost je rozptýlení. Transformujeme na radost, lásku.

Hlava – oheň, láska, splněná přání. Radost. Hravost. Tuhle sílu věnujeme na změnu, rodinu, péči, pozornost. Spočinutí, naplnění a uspokojení. Pak tvoříte řád, disciplínu v denní činnosti, kariéře. Čili jdeme z elementu Země péčí a pozorností do kariéry a stability, nikoliv do studu, pochyb. Místo smutku v levé noze tam tvoříme kariéru. Ta nás vede do nohy pravé. Vůle. Odvaha. Začít nové věci. Zvedáme do ruky pravé, činnost, nápady humor rozvíjí to, co se zrodilo v levé noze. Z pravé ruky pak s humorem a činností do lásky a štěstí.

V rámci vyjití z kruhu musíte destrukci tvoření přesmyknout k prospěšnému tvoření. V každém prvku je výhybka, kterou můžete přehodit směrem pravá ruka – hlava – levá ruka. Tvoříme buď disciplínou, odvahou, změnami, nápady, smyslem pro humor, radostí a péčí, nebo tvoříme destrukcí, úzkostí, strachem, rozstřelenou myslí a neúčinným vztekem do vyhoření, přemílání, pochyb, tloušťky. Občas můžeme pentagram pročistit destrukčním kruhem, kdy nedestruujeme dobré v sobě, ale destruujeme špatné v sobě, spálíme špatné činnosti a nápady a vneseme radost do nových nápadů a koordinace. Nápady, činný humor obrátíme na destrukci strachu. Odvahu ke změně obrátíme proti úzkosti. Řád a disciplínu obrátíme proti pochybám a studu. Péčí a pozorností si uděláme radost a splnění přání. Radostí, štěstím spálíme hněv.